John Arne Riises skuld: 47 miljoner

Skyller på sin agent

FOTBOLL

Norske fotbollsspelaren John Arne Riise ligger illa till.

Enligt norska medier har han skulder på sammanlagt nästan 47 miljoner svenska kronor.

John Arne Riise har stora ekonomiska problem enligt norska medier.

Nyligen blev John Arne Riise klar för italienska Roma. Övergångssumma: 50 miljoner kronor.

Han har också haft en årslön på kring 20 miljoner kronor de senaste åren. Men trots de stora beloppen är han nu i ekonomisk knipa.

För enligt Finansavisen uppgår nu fotbollsstjärnans skulder på 46,7 miljoner svenska kronor. Han har nu anlitat inkassoexperten John H. Nordbrekken för att få ordning på sin ekonomi.

– Riise tog kontakt med mig förra året och vi jobbbar för att få till en lösning med hans långivare, säger Nordbrekken till Finansavisen.

Skyller på agenten

Tidningen uppger också att det är fotbollsagenten Einar Baardsen som är den verkliga orsaken till Riises skulder. Han har i princip fått fria händer att investera fotbollsstjärnans tillgångar.

Enligt Rise själv är Baardsen skyldig honom nästan 45 miljoner svenska kronor. Agenten försattes i personlig konkurs förra året och det var då anklagelserna om bedrägeri kom fram.

Redan på torsdag eller fredag kommande vecka ska Riise befinna sig i Oslo tingsrätt. Han har blivit stämd på 9,5 miljoner svenska kronor av banken DnB Nor eftersom han inte betalat tillbaka lån som togs under 2003.

Även fotbollsstjärnans mor, Berit Riise, finns bland dem som har ekonomiska krav. Enligt Finansavisen är sonen skyldig henne 3,5 miljoner kronor.