Ola Andersson till Viasat

Gör comeback – i annan kanal: Det tar ingen tid från AIK

Foto: Carolina Byrmo
Sladjan Osmanagic, Ola Wenström och Ola Andersson blir gänget i Viasats CL-sändningar.
FOTBOLL

Viasat fortsätter sin värvningsoffensiv.

Nästa namn på listan: AIK:s sportchef Ola Andersson.

– Det tar ingen tid från mitt arbete i AIK, säger Ola.

”Rit-Ola”, som han kallades under sin tid på SVT, gör alltså tv-comeback. Andersson blir experten bredvid programledaren Ola Wenström och sidekicken Sladjan Osmanagic under Viasats Champions League-sändningar i höst.

”Känns spännande”

– Det känns spännande att få analysera riktigt bra fotboll. Champions League är ju facit för svensk fotboll. Det blir ett tillfälle att kunna sätta fingret på saker vi ännu inte gör så bra i svensk fotboll, säger Ola.

Värvningen är inte okomplicerad. AIK har gjort en svag säsong och Ola har fått sin beskärda del av kritiken. Han vill därför betona att det handlar om en kväll varannan vecka.

– Det är inte så att jag ska sitta i studion varje dag. Jag kommer att göra sex Champions League-kvällar fram till tionde december och det tar inget av min tid från arbetet med AIK, menar Ola.

Du kommer att fortsätta som sportchef i AIK även nästa år?

– Jajamän. Det är min plan.

Som sportchef har Ola Andersson ofta synpunkter på journalister och experter som tycker och tänker kring AIK. Nu ska han själv tycka och tänka om andra fotbollslag.

– Jag anser att en åsikt ska levereras oavsett den är bra eller inte. Dessutom ska jag mer försöka förklara spel­sekvenser och situationer som uppstår på planen än att som journalist stå helt på andra sidan.

Han vädjar om att inte bli kallad ”Rit-Ola” igen.

– Jag hoppas att det inte blir så. Och de ritar ju heller inte i studion längre.

Vad ska då du göra där?

– (skratt) Jag får försöka se trevlig ut. Men jag är nog lite ringrostig, det var två år sedan sist.

Hoppas på Strömberg

Efter Ola Wenström, Sladjan Osmanagic och Ola Andersson hoppas Viasat även att kunna knyta SVT:s Glenn Strömberg till sig. Definitivt svar väntas under närmaste veckan.

Viasat vill inte kommentera de pågående förhandlingarna.