Christensen och Wernbloom Blåvitts cuphjältar

Straffar avgjorde

FOTBOLL

IFK Göteborg är svenska cupmästare. Det efter en högdramatisk match som inte kunde avgöras under ordinarie tid eller under förlängningen. Således krävdes det straffar och så här såg det ut, straff för straff.

Lagkaptenen Henrik Rydström kliver fram som sig bör, tar kort ansats och sätter bollen utom räckhåll för Kim Christensen som går åt rätt håll, men inte når hela vägen till sitt högra hörn

1–0

Niclas Alexandersson tar också han kaptenens ansvar och kliver fram och precis som Rydström är han säker och sätter den till höger om Petter Wastå.

1–1

En vänsterfot fram. Lasse Johansson sätter den i samma hörn som de båda högerfötterna och han sätter den högt och Christensen går rätt, men är chanslös igen.

2–1

Fram till 18 års ålder var Kim Christensen utespelare. Nu kliver han fram och sätter den säkert till vänster om Wastå och jublar högt när han kvitterar.

2–2

Viktor Elm använder också han vänsterfoten och sätter den till höger om målvakten, men till skillnad från Lasse Johansson sätter han den lågt.

3–2

Mittbacken Ragnar Sigurdsson kliver fram. Mittbackar brukar inte vara så vassa från elva meter, minns John Terry, men islänningen är iskall.

3–3

Sobralense gör en stoppfint och det är så snyggt. Christensen rör sig och Sobralense rullar in den till vänster.

4–3

Hjalmar Jonsson gör som de andra vänsterfötterna. I målvaktens högra hörn och hur säkert som helst.

4–4

Stor press nu på Marcus Lindberg som skjuter illa. Löst och dåligt placerat. Christensen går rätt och kan lätt klistra bollen.

4–4

Stor möjlighet för Pontus Wernbloom att bli cuphjälte. Han är iskall och sätter den till vänster om Wastå när Kalmar-keepern för ovanlighetens skull går mot sitt högra hörn.

5–4

IFK Göteborg är cupmästare och klara för kval till Uefacupen nästa år.