Syrianska riskerar hårt straff

Foto: VSK-supporter
Matchen i Södertälje fick avbrytas efter oroligheter på läktarna.
FOTBOLL

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd kan komma att straffa Södertäljelaget Syrianska FC hårt efter att klubbens match mot Västerås avbrutits på måndagen.

– Vi kan låta matchen spelas om, eller att låta resultatet stå fast, eller att döma ett annat slutresultat, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till TT.

Klubben är mycket upprörd. Inte över eventuellt straff, utan på de tjugotal personer som förstörde för 6 000 åskådare. Syrianska skriver i ett pressmeddelande på tisdagskvällen att de på eget bevåg beslutat att spela kommande hemmamatch inför tomma läktare.

”De inblandade individerna var inte på matchen för att visa upp sin kärlek till fotbollen eller Syrianska FC, utan de hade andra syften med sin närvaro. Föreningen kan inte acceptera detta och väljer att vidta denna kollektiva protest för att visa upp sin ståndpunkt och allvaret i det som skett.”

Började på tilläggstid

Det var efter att Västerås kvitterat till 1–1 två minuter in på tilläggstid som Syrianska-supportrar stormade motståndarlagets läktare. Smällare ska ha kastats både mot fans och in på planen.

Domaren Kristoffer Karlsson bröt matchen tillfälligt, men då bråket inte upphörde – bland annat vandaliserades Västeråssupportrarnas buss – fattade han beslutet att bryta matchen för gott.

Syrianska skriver att personerna som tände bengaler på huvudläktaren samt den som kastade in en fyrverkeripjäs är identifierade och kommer att portas från framtida hemmamatcher. Polisen har även anmält två supportrar för upplopp utanför arenan.

Syrianska kunde ha säkrat avancemang till superettan vid seger i måndagskvällens match.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM