Percy satsar på FC Rosengård

”Det kan bli mycket eller mindre”

Foto: Krister Hansson
Percy Nilsson.
FOTBOLL

Han gjorde Malmö IF till svenska mästare två gånger om. Nu kanske det är dags för lagen i fotbollsallsvenskan att se upp för en ny utmanare om Lennart Johanssons pokal. Percy Nilsson startar otbollsklubben FC Rosengård som ska bolagiseras, skriver affärsvärlden.se.

Att Percy Nilsson klarar av att bygga elitlag av mindre klubbar har han visat förr när han förde lilla Malmö IF till toppen av svensk hockey. En resa som sedan dess gått minst sagt upp och ner. Men han är inte avskräckt av de senaste årens misslyckanden för hockeylaget. Han kommer tvärtom att satsa på fotbollen. Planen är att byta ut namnet på division 1-laget Mabi till FC Rosengård och bolagisera klubben och få stöd av näringslivet.

– Jag ska dra mitt strå till stacken och sedan får vi se vart det tar vägen. Syftet är att ta hand om ungdomarna. Kan jag vara med och förbättra för dem så är jag nöjd, säger Percy Nilsson till affärsvärlden.se.

Bra säsong

Mabi, nykomlingar i division 1, gjorde en mycket bra förstasäsong i serien och var i slutändan bara fem poäng från förstaplatsen och en poäng från andraplatsen. Nu kanske det är läge att sikta uppåt med Percy Nilsson. Återstår att se hur mycket pengar entreprenören är beredd att satsa.

– Det kan bli mycket eller lite mindre. Jag kan inte uttala mig om det än, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM