Dulee kommer hem för rättegången

”Alla kan göra misstag”

FOTBOLL

På måndag ställs han inför rätta för rattfylleri och olovlig körning.

Då återvänder Dulee Johnson till Sverige från Israel.

– Jag hoppas att sanningen och rättvisan segrar, säger han till Dagens Nyheter.

Den 14 februari i år greps den förre AIK-spelaren Dulee Johnson av polisen utanför nattklubben Soap Bar. Ett blodprov avslöjade att han hade åtminstone 1,76 promille alkohol i blodet. Johnson har hela tiden hävdat sin oskuld.

– Det har aldrig varit strid om att han druckit – han hade varit ute på fest. Däremot har han inte kört bilen, har Dulee Johnsons advokat Conny Cedermark tidigare sagt till sportbladet.se.

Rättegång

På måndag är det dags för rättegång och då kommer Johnson att återvända till Sverige från sitt proffsliv i Israel och trots den tråkiga anledningen till återkomsten, säger den i morgon 24-årige mittfältaren att han ser fram emot att komma till Sverige.

– Alla kan göra misstag, och jag tänker inte smita undan, utan vill försöka behålla den respekt jag mött i Sverige. Jag förlitar mig på Gud, och hoppas att sanningen och rättvisan segrar, säger han till DN.

Vill tillbaka till AIK

Han lämnade AIK i somras för israeliska Maccabi Tel Aviv. En flytt som han inte ångrar trots att det har gått tungt för laget i ligan. Han säger dock att en återkomst till AIK lockar i framtiden.

– Jag lämnade inte AIK för att jag hade tröttnat eller var missnöjd, utan för att jag kände att jag hade gett allt och nått så långt jag kunde där. Det var dags för mig att gå vidare, att skaffa nya erfarenheter och fortsätta utvecklas. Men mitt mål är att komma tillbaka till AIK, kanske när mitt treårskontrakt här löper ut. Jag vill bo i Sverige och låta mina barn växa upp där, säger han till DN.

ARTIKELN HANDLAR OM