Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season
Startsidan / Sportbladet / Fotboll

Kungen vill träffa Silvia

... ja, fotbollskungen alltså: krävde att få träffa drottningen innan han deltar i fotbollsgalan

Drottning Siliva får finfrämmande på måndag. Drottning Siliva får finfrämmande på måndag. FOTO: AP, AFTONBLADET BILD. OBS! BILDEN ÄR ETT MONTAGE

Sportbladet har tidigare berättat att självaste Pelé kommer till Stockholm på måndag för att dela ut pris på fotbollsgalan i Globen.

Ett av brasse-legendarens krav var att få träffa Drottning Silvia.

På torsdagen meddelade hovet att Pelé är välkommen till slottet i nästa vecka.

För lite drygt två veckor sedan kunde Sportbladet avslöja att en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna – brassen Pelé – är på väg till Stockholm och Globen för att förgylla fotbollsgalan och bli kvällens mest celebra gäst.

En kort visit

Nu bekräftar Svenska Fotbollförbundet att de jobbat hårt för att locka honom till Sverige.

– Vi väntar på ett besked och vi har gjort det ett tag. Det känns som att det är väldigt nära och förutsättningarna är goda för att han ska komma, säger informationschefen Jonas Nystedt.

Det blir en kort visit i Sverige för Pelé. Han stannar bara i Sverige i två dagar. På plats i Sverige kommer han att få några hektiska timmar.

Under måndagen kommer han först att träffa och prata minnen med några av de svenska spelarna som han mötte i VM-finalen på Råsunda 1958.

Lite senare på kvällen kommer han att dela ut Svenska Fotbollförbundets och Svenska Spels specialpris – Fotbollsbragden – till Sveriges VM 58-lag

Lennart & Silvia

Pelé dessutom bett om att få träffa ytterligare två svenska celebriteter – den tidigare Uefa-basen Lennart Johansson och ingen mindre än Drottning Silvia.

Silvia har tackat ja till att träffa Pelé – mötet kommer att ske på tisdag på slottet i huvudstaden.

– Drottningen har sagt ja till att träffa Pelé på tisdag. De kommer att träffas på slottet och sitta och prata en stund, säger Ann-Christine Jernberg på hovets pressavdelning till sportbladet.se.Marcus Leifby
Marcus LeifbySilvia är född och uppvuxen i Brasilien – Drottningens mamma, Alice Sommerlath, var nämligen brasilianska.

– Drottningen levde en del av sin barndom i Brasilien och hon har starka band till landet. Jag vet inte om hon minns Brasiliens VM-guld eller Pelé men hon är, precis som kungen, sportintresserad, säger Jernberg.

Kungen kommer dock inte att närvara vid mötet.

Trots att fotbollsgalan ligger bara tre dagar framåt i tiden samt att Silvia avsatt tid för att möta Pelé vågar inte Jonas Nystedt ta ut någon ”seger” i förskott.

– Han har ett tajt schema men vi hoppas att han hinner hit. Det vore en fantastisk grej, säger han.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet