Svennis fruktar sparken – vid förlust

Möter Costa Rica i VM-kvalet 28 mars

Foto: Marcio Jose Sanchez
Svennis har mycket att fundera på.
FOTBOLL

Mexikos förbundskapten, Sven-Göran Eriksson, är hårt ansatt för tillfället. Den 28 mars möter Mexiko Costa Rica i en ödesmatch i VM-kvalet. Vid annat än vinst tror "Svennis" på sparken.

– Om vi inte vinner blir det tufft för mig, kanske slutet, säger Eriksson till brittiska Sky Sports.

Mexiko förlorade mot USA för en dryg månad sedan. Redan då startade diskussionerna kring Svennis vara eller icke vara som förbundskapten. Det mexikanska förbundet har visserligen uttalat sitt totala stöd för Eriksson men huvudpersonen själv vet att det mycket väl kan vara ett spel för galleriet.

"Ingen överraskning"

– Jag vet mycket väl att vi inte kan förlora mot Costa Rica, inte ens spela oavgjort. Mexiko måste ta sig till VM 2010, säger han till Sky Sports.

Svennis fortsätter:

– Om inte det sker kommer livet helt ärligt att bli mycket komplicerat för mig, kanske tar det slut där. Men det är fotboll och ingen överraskning för mig.

För tillfället slåss Mexiko med Honduras i botten av kvalgruppen till VM i Sydafrika nästa sommar.

Får tillbaka viktiga spelare

Ett glädjeämne: Svennis passar samtidigt på att berätta att viktiga spelarna Aaron Galindo, Jonny Magallon, Ricardo Osorio och Carlos Salcido är aktuella för spel på Aztekastadion mot Costa Rica den 28 mars. Dagen som kan avgöra Sven-Görans framtid.

– Jag är inte orolig för det nu, vi måste fokusera på Boliva för att vinna den matchen, säger Svennis om onsdagens träningsmatch i Denver, Colorado.