Fotbollförbundet i stort biljettbråk

Anmäler sju företag till Konsumentverket

Foto: Joel Marklund
Sverige möter Danmark i juni.
FOTBOLL

Vilseledande marknadsföring och felaktig biljetthantering orsaken bakom Svenska Fotbollförbundets handlande:

– Detta måste upphöra nu, allmänheten riskerar att drabbas, säger SvFF:s generalsekreterare Sune Hellströmer till förbundets hemsida.

Foto: BildBYRÅN
SvFF:s generalsekreterare Sune Hellströmer tar nu strid med de oseriösa biljettföretagen.

De sju företag som fotbollförbundet anmäler är: BiljettShop, Ticket2.com, Biljett 24.sem, EventHouse.se, Slutsålt.se, 1biljett.se. Förbundet anser att dessa företag på felaktiga grunder skaffat sig biljetter till attraktiva fotbollslandskamper.

Allmänheten på väg att luras

Så här motiverar Sune Hellströmer beslutat att anmäla företagen:

– De har rundat vårt biljettsystem och på ett felaktigt sätt skaffat sig biljetter som de inte har rätt till och erbjuder till försäljning till högre priser. Detta måste upphöra omedelbart, för vi funderar på att makulera dessa biljetter och då riskerar allmänheten att drabbas, säger Hellström.

Förbundet anklagar företagen för att erbjuda biljetter till försäljning innan förbundet ens har hunnit släppa biljetterna, samt för att erbjuda kunderna att köpa biljetter som kommit över genom avtalsstridiga köp.

Sverige–Danmark drabbad

– Det rör sig om ca 2.000 biljetter sammanlagt till matchen Sverige-Danmark 6 juni. De biljettpriser som vi kunnat se florera för de felaktigt erhållna biljetterna gör att det handlar om väldigt stora summor som dessa personer kan tjäna på hanteringen, fortsätter Hellströmer.

Han avslutar:

– Vi vill nu att Konsumentverket vidtar kraftiga åtgärder, för vi måste få hjälp att få ett stopp på det här, vi klarar det inte själva.