Sef-striden fortsätter – via brev

FOTBOLL

Via ett brev till samtliga föreningar i superettan tar Brommapojkarnas klubbdirektör Ola Danhard nu öppen strid om sin plats i Sef-styrelsen.

– Jag följer den här kampanjen med nöje, kontrar Elfsborgs ordförande Bosse Johansson.

Danhard.

Sportbladet har tidigare berättat om den pågående ordförandestriden i Svensk Elitfotboll (Sef) mellan utmanaren Bosse Johansson och sittande ordföranden Bosse Lundquist. BP:s Ola Danhard, som står på Lundquists sida, är vald på ytterligare ett år i Sef-styrelsen men har uppmanats av valberedningen samt tolv av 16 superettanföreningar att kliva av i förtid eftersom BP gick upp i allsvenskan. I ett mejl till samtliga föreningar i superettan tar Danhard nu strid om sin plats:

Ställer sig bakom

– De flesta av de föreningar som sagt sig stå bakom Bo Johansson har företrätt åsikten att allsvenskarna, och speciellt ”de stora”, ska få en större del av Sef-klubbarnas medel. Vi är några klubbar som ställer oss bakom Bo Lundquist för att vi anser att han försvarar en sund fördelning. Alla klubbar måste få en chans att arbeta vidare och utvecklas, skriver Danhard och fortsätter:

– Om superettans föreningar är missnöjda med mitt arbete eller ifrågasätter min kompetens så är platsen i styrelsen inte något självändamål för mig. Något sådant har hittills inte framkommit utan det är bara behörigheten som har ifrågasatts.

”Följer med nöje”

Bosse Johansson:

– Att vara Sef-ordförande är ingen one man show. Det handlar om att se till samtliga klubbars bästa. De som har följt mitt arbete som Elfsborgs representant i Sef vet hur jag har resonerat där. Fördelningen är mindre viktig, det viktiga är att se till att kakan växer. Men den här kampanjen som pågår är intressant, jag följer den med nöje.