Den heta striden om mittbacksplatsen

Petter Hansson eller Daniel Majstorovic – det är frågan

FOTBOLL

Förmodligen håller förbundskapten Lars Lagerbäck fast vid Olof Mellberg som mittback. Men vem tar då platsen bredvid honom? Kampen mellan Daniel Majstorovic och Petter Hansson intensifieras.

– Konkurrensen är hög, nu har jag spelat de senaste matcherna så vi får se vad det leder till, säger Majstorovic.

Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Daniel Majstorovic har tagit hand om Cristiano Ronaldo förut – och vill göra det igen.

Hur Lars Lagerbäck kommer formera fyrbackslinjen i lördagens VM-kvalmatch mot Portugal är det nog många som funderar över. Om förbundskaptenen bestämmer sig för att spela Olof Mellberg som mittback – vem väljer han då som Mellbergs sidekick? Petter Hansson eller Daniel Majstorivic?

– Det har varit mycket bredvid Mellberg, men vi får se vad det lider. Vi har många dagar framför oss så det återstår att se, säger Majstorovic till TT.

3–5–2-försöken öppnade för Majstorovic

Försöken med 3–5–2-systemet mot Ungern och Albanien öppnade rejält för den 31-årige Baselspelaren. Nu är han hetare än någonsin i landslaget.

– Självförtroendet stärks när man fått speltid i landslaget. Då kommer det andra naturligt, att man kliver fram lite extra.

Mellberg hyllar

Juventusstjärnan Olof Mellberg på frågan om det finns några stora skillnader mellan Hansson och Majstorovic:

– Inte så jättestora. De är ganska lika till spelstilen, fysiskt starka, bra i markeringsspelet och bra i luften. De har ganska liknande kvalitéer, säger Mellberg till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM