Ryggvärk var cancer

Klas Ingesson: Nu väntar hårt arbete och jäklar anamma

1 av 2 | Foto: Sara Wahlström
”JAG HAR SÅ ONT” För en kort tid sedan träffade Sportbladet Klas Ingesson. Han klagade då på ryggsmärtor. Nu har han fått diagnosen: blodcancer.
FOTBOLL

Svåra ryggsmärtor fick Klas Ingesson, 40, att gå till kiropraktorn.

När det inte hjälpte uppsökte han läkare och fick sin diagnos:

Blodcancer.

Bronshjälten från VM-laget 1994 vårdas nu på sjukhus.

För en kort tid sedan träffade Sportbladet Klas Ingesson för en intervju till webb-tv-programmet Laul Calling. Den starka, rakryggade friluftsälskaren berättade att han kände sig hängig och trött samt att han regelbundet gick till kiropraktor för sina ryggproblem. Men besöken hjälpte inte, smärtan blev värre.

– Jag har så ont att jag måste till läkaren, sa Klas Ingesson i samband med intervjun.

Efter en vecka på Universitetssjukhuset i Linköping fick han den svårbearbetade diagnosen:

– Du har cancer.

Klas Ingesson har drabbats av myelom, den näst vanligaste formen av blodcancer.

”Rätt riktning”

När Sportbladet kontaktade honom i går förmiddag hänvisade han till ett pressmeddelande som skulle skickas ut i samråd med hans läkare. Senare på kvällen meddelade Klas Ingesson via Tidningarnas telegrambyrå:

– Behandling har påbörjats och allt verkar gå i rätt riktning. Vad som sker framöver är något som jag tillsammans med min familj och mina läkare inte vill gå in på just nu, skriver han i sitt mejl till TT.

Klas Ingesson var en av kuggarna i VM-laget 1994. Han blev med sin riviga spelstil på höger yttermittfält uppskattad av fans och lagkamrater. Han vann SM-guld med IFK Göteborg, tog klivet ut i Europa och avslutade sin fotbollskarriär i italienska Lecce 2001. Senare flyttade han hem till Ödeshög tillsammans med sin hustru Vicky och parets två söner.

Arbetat på sin gård

Klas Ingesson har efter fotbollskarriären bland annat arbetat som skogsarbetare på sin gård utanför Kisa och som föreläsare och programledare för SVT-serien Farlig Fritid.

I sitt mejl ber Klas Ingesson om förståelse för den tuffa resa som nu väntar:

– Nu väntar en tid av hårt arbete och mycket jäklar anamma, vilket också var mitt främsta kännetecken som fotbollsspelare. För att lyckas med uppgiften så behöver jag och min familj lugn och ro vilket jag hoppas alla respekterar.