”En av de största som lett England”

Rooney och Beckham hyllar ”Svennis”

FOTBOLL

Sven-Göran Eriksson överraskades och hyllades stort av sina gamla adepter från det engelska fotbollslandslaget, David Beckham och Wayne Rooney, i lördagens avsnitt av SVT:s ”Här är ditt liv”.

– Jag vill tacka dig för allt du har gjort för mig och för England som fotbollsnation. I mina ögon är du en av de största managers som lett England, sa Wayne Rooney i programmet.

Sven-Göran Eriksson var på lördagen gäst hos Ingvar Oldsberg i ”Här är ditt liv”. Där överraskades den förre förbundskaptenen för England av hälsningar från två av världens bästa fotbollspelare.

”En av historiens största”

Wayne Rooney gjorde landslagsdebut under Erikssons ledning 2003 vid den då rekord-unga åldern av 17 år. ”Svennis” basade över landslaget 2001-2006 och Rooney hyllar svensken som en av historiens största engelska förbundskaptener.

– Jag vill tacka dig för allt du har gjort för mig och för England som fotbollsnation. I mina ögon är du en av de största managers som lett England, sa Rooney.

”Visade stort förtroende”

Anfallaren blommade senare ut rejält och räknas nu som en av världens bästa forwards. Rooney tackar Eriksson särskilt mycket för att han trodde så mycket på engelsmannen redan vid ung ålder.

– Jag skulle vilja tacka dig för att du gav mig chansen att spela för mitt land vid så unga år. Att få göra det så många gånger för dig gjorde mig stolt. Du tog med mig på många turneringar. Du visade stort förtroende för mig, som andra tränare kanske inte hade gjort.

”En fantastisk coach”

Wayne Rooney var inte den enda engelska fotbollshjälten som överraskade Eriksson i programmet. Även fotbollsikonen David Beckham hade en hälsning till svensken.

– Jag kommer ihåg dig som en fantastisk person och coach. Du lät mig fortsätta som lagkapten för England – det betydde allt för mig och jag glömmer det aldrig. Som person är du otrolig, du bryr dig om spelarna och tog hand om oss. Den var en glädje att arbeta för dig.

FAKTA

Hela stjärnornas hälsningar:

Wayne Rooney:

Hej Sven, jag vill tacka dig för allt du har gjort för mig och för England som fotbollsnation. I mina ögon är du en av de största managers som lett England. Jag skulle vilja tacka dig för att du gav mig chansen att spela för mitt land vid så unga år. Att få göra det så många gånger för dig gjorde mig stolt. Du tog med mig på många turneringar. Du visade stort förtroende för mig, som andra tränare kanske inte hade gjort. Jag tackar dig, än en gång, för allt du har gjort och önskar dig allt gott i framtiden.

David Beckham:

Hej Sven, jag hoppas att du får en fantastisk kväll. Jag är säker på att det blir så. Jag kommer ihåg dig som en fantastisk person och coach. Du lät mig fortsätta som lagkapten för England – det betydde allt för mig och jag glömmer det aldrig. Som person är du otrolig, du bryr dig om spelarna och tog hand om oss. Den var en glädje att arbeta för dig. I många år tog du hand om oss och visade oss respekt. Och jag hoppas att alla spelare gjorde detsamma mot dig. Lycka till och ha en trevlig kväll. Det förtjänar du.