Campbell lämnar Notts County – efter bara en match

Foto: FOTO: AP
mindre än en månad sedan Sol Campbell presenteras för Notts County och välkomnas av managern Ian McParland. I går bestämde han sig för att lämna klubben.
FOTBOLL

LONDON. Sven-Göran Erikssons storslagna planer har fått ett rejält bakslag.

Sol Campbell lämnar nu Notts County – efter bara en match.

Den förre Arsenal- och Tottenhamspelaren packade väskan i går, sade hej till laget och stack från Meadow Lane utan att komma tillbaka.

Nyligen skapade Svennis återigen rubriker då den förre landslagsbacken skrev kontrakt med League Two-klubben.

Men efter helgens nederlag mot Morecambe tog han i går sina dojor och sa till lagkamraterna att han inte tänkte återvända.

Vill riva kontraktet

Sol Campbell, en av Svennis stöttepelare när han styrde det engelska landslaget och en tänkt ryggrad i Notts Countys tänkta klättring mot Premier League, vill nu riva femårskontraktet som uppges vara värt 110 miljoner kronor.

Orsaken?

Fortfarande oklar, men det spekuleras i brittiska medier att Sol Campbell var otränad, lätt skadad och även saknade motivation efter att ha skrivit på för Notts County för bara tre veckor sedan.

Hans debut för klubben fördröjdes till förra helgen då man förlorade hemma mot Morecambe med 2-1 – ett resultat som inte var vad Campbell tänkt sig efter att han lämnat Portsmouth som free transfer efter förra säsongen.

Newcastle intresserade

Kontraktet som skulle ge 40 000 pund i veckan lär nu skrotas – och Campbell ser ut att bli tillgänglig som free transfer igen.

Newcastle var intresserad av Campbell inför säsongen, och frågan är nu om Championship-klubben gör ett nytt försök att värva den förre landslagsbacken.

Beskedet att han lämnar Nottingham lär vara ett hårt slag för Svennis som sett stjärnan som en viktig pusselbit i det lagbygge som ska resa uppåt i det brittiska seriesystemet.