Han orkade inte

Därför lämnade Sol Campbell Meadow Lane

Foto: AP
FOTBOLL

Sol Campbells sorti från Notts County slog ner som en bomb i går.

I dag berättar klubbens ordförande varför stjärnbacken försvann.

– Han kunde inte hänge sig åt det långtidsprojekt som vi har påbörjat, säger Peter Trembling.

Det var bara några veckor sedan som "Svennis" presenterade en bomb i form av Sol Campbell som ny Notts County-spelare.

I går briserade nästa laddning när Campbell berättade att han lämnade klubben lika fort – efter bara en match – och nu berättar klubbens ordförande om känslorna och förklarar samtidigt varför den tidigare landslagsbacken inte ville vara kvar.

Bröt kontraktet i samförstånd

– Samtidigt som vi är besvikna över att Sol inte kände att han kunde hänge sig åt det långtidsprojekt som vi påbörjat här i Notts County, så önskar vi självklart honom lycka till och hoppas att han kommer tillbaka till en nivå där han kan spela landslagsfotboll inför VM 2010, säger Peter Trembling.

Notts County bekräftar även att Campbell lämnat klubben "i samförstånd" sedan han önskat bryta kontraktet efter endast en match.

Och att de som köpt en tröja med Campbell på ryggen kommer ersättas.

Fansen får ny tröja

– Till alla fans som köpt en ny Notts County med Campbell på ryggen så är jag glad över att meddela att vi erbjuder en ersättningströja i klubbshoppen, säger Trembling.

Sol Campbell är nu kontraktslös, men enligt Press Association Sport är det föga troligt att han kommer få skriva på för en ny klubb före januarifönstret öppnar.

Campbell måste i så fall bevisa att han hade en godtagbar anledning att bryta kontraktet med Notts County för att få skriva på för en ny klubb direkt.