Här är de tre avhoppen

Allbäck, Alexandersson, Ljungberg

FOTBOLL

Marcus Allbäck.

Niclas Alexandersson.

I kväll kom det tredje och hittills tyngsta avhoppet från landslaget efter EM.

Fredrik Ljungberg.

Han är inte den förste, men han är den störste. Fredrik Ljungbergs nej till landslaget kommer att bli tyngst att bära, men de två andra som slutat är inga duvungar precis.

Niclas Alexandersson, 36.

107 landskamper, 7 mål.

Han kom hem till IFK Göteborg och därmed var landslagskarriären över. Det trodde de flesta, inklusive "Alex" själv. Det blev tvärtom. Efter att ha slumrat till i Everton fick han en nytändning i Blåvitt och var plötsligt så pass bra att det inte gick att hålla honom utanför landslagstruppen. Hans kanske största ögonblick i landslaget var när han kvitterade till 1–1 mot England i gruppspelet VM 2002. Fyller 37 i år. Tackade för sig efter EM där han bara spelade i premiären mot Grekland som högerback. Skadade sig och kom aldrig tillbaka.

Marcus Allbäck, 34.

74 landskamper, 30 mål

Det var klart redan innan EM att det var över i landslaget för Marcus Allbäck. Han hade då gjort klart med att återvända till Örgryte IS där det, åtminstone under resten av 2008, blir spel i superettan. Därmed återvänder han till klubben där han fick sitt genombrott. I landslaget dröjde det innan han fick chansen på riktigt, men då tog han den. Allbäck har under Lars Lagerbäcks tid varit mannen med de viktiga målen. Mannen som man kunde lita på i straffområdet. I EM 2008 blev det knappt någon speltid för Allbäck förutom ett kortare inhopp i slutet av matchen mot Ryssland.

Fredrik Ljungberg, 31.

75 landskamper, 14 mål

Så var det slut. Och det kan ni läsa om på en helt annan plats.