Hoppfull

Här jagar Ronaldo formen: ”Jag ska spela igen som förr”

Foto: All over press (montage)
Sandslöst, Ronaldo Han hoppar och löper på en sandstrand i Rio de Janeiro. Nu ska Ronaldo, 32, komma i form igen efter en svår knäskada. Den gjorde honom passiv – och överviktig.
FOTBOLL

Så här ska Ronaldo, 32, komma i form – på en sandstrand i Rio de Janeiro.

Samtidigt erkänner den före detta världsspelaren utan omsvep att han är i usel form.

– Jag skulle inte ha en chans om jag spelade i dag.

Han har fotograferats på en båtsemester rökandes på en cigarett, han har gått på nattklubb och han har gjort flera träningspass med Rio-klubben Flamengo till synes helt oinspirerad.

Men här är bilderna som kanske ändrar uppfattning om Ronaldos satsning på att komma tillbaka till världseliten efter den svåra knäskadan i början av året.

Löptränar

Nu hårdtränar Ronaldo på en sandstrand i Rio de Janeiro. Här löptränar han i den tunga sanden och dribblar mellan konerna.

Och nu lovar han Manchester City att få ordning på sin kropp.

– Just nu handlar det om att jobba på den fysiska biten – det är den svåraste delen. Jag kommer tillbaka och ska hitta min allra bästa form. Jag ska spela fotboll igen som förut, säger han enligt The Sun.

– Om man inte har haft möjligheten att göra några fysiska övningar på fem månader är det naturligt att man lägger på sig vikt.

– Jag känner ingen smärta i knät och det är det som betyder något, men musklerna är fortfarande svaga och det är inte enkelt att få i?gång en maskin som inte använts på ett tag.

”Inte i form”

Men vägen till toppformen för den klubblöse Ronaldo är fortfarande väldigt lång.

Något som han är högst medveten om.

– Jag är medveten om att jag inte är i form för att spela, jag skulle inte ha en chans i dag, säger han enligt Gazzetta dello Sport.

FAKTA

Ronaldo Luis Nazário Da Lima

Ålder: 32

Klubbar:

1993–1994 Cruzeiro EC

1994–1996 PSV Eindhoven

1996–1997 FC Barcelona

1997–2002 Inter

2002–2007 Real Madrid

2007–2008 AC Milan

Meriter: Tog VM-guld med Brasilien 2002 och blev mästerskapets skyttekung med åtta mål. Utsedd till VM:s bäste spelare 1998, tog VM-silver samma år. VM-guld 1994.