Elms mamma ringde förbundet

Vill inte att kontraktet förlängs automatiskt

FOTBOLL

Martin Klette har Sveriges nya superstjärna – Rasmus Elm – i sitt spelarstall. Men kontraktet löper ut till höst.

– Jag har hört av mig till fotbollförbundet för att få alla förutsättningar. Så att det inte förlängs automatiskt, säger Ulla Geertsen-Elm.

Foto: ANDREAS BARDELL
Ulla Geertsen-Elm.

Sveriges nya stjärnskott – Rasmus Elm – jagas av klubbar från i princip hela Europa. Men det är inte säkert att det är agenten/advokaten Martin Klette som kommer att sköta förhandlingen med storklubbarna i Europa.

– Vårt kontrakt med Martin löper ut till hösten och det är inget konstigt med det. Vi har inte haft några problem med Martin utan ha gått in i ett avtal med honom som båda parter får stå för, säger bröderna Elms mamma Ulla Geertsen-Elm.

Blir det en fortsättning hos Martin Klette?

– Det har vi inte bestämt ännu. Kontraktet löper ut och jag har tittat på vilka förutsättningar som finns. Det var därför jag var i kontakt med förbundet så att jag inte har missat något i avtalet. Jag vill ha full kontroll och jag vill inte att några kontrakt förlängs per automatik.

Förbundets chefsjurist på Svenska Fotbollförbundet, Krister Malmsten, bekräftar uppgifterna att Ulla Geertsen-Elm varit i kontakt med förbundet angående avtalet med Klette.

– Ulla Elm ringde mig och ställde vissa frågor om advokaters rättigheter och skyldigheter som spelaragenter.