”Påverkade mig att sluta”

Henke gästar ”Skavlan” – berättar om sin brors död

Talar ut I kvällens avsnitt av det populära tv-programmet ”Skavlan” är Henrik Larsson gäst. Stjärnan berättar, bland annat, om chockbeskedet efter matchen hemma mot Danmark i somras.
FOTBOLL

Henrik Larsson sörjer fortfarande sin döda lillebror.

I kvällens ”Skavlan” berättar han om mardrömsdagen då han fick beskedet.

– Jag ville bara komma i väg och vara med familjen, säger han i programmet.

Efter 0-1 förlusten mot Danmark tidigare i somras hade Henrik Larsson, 38, bara en tanke i huvudet – den missade chansen som kunde vänt matchen. Han kände då inte till att hans lillebror hade dödförklarats flera timmar tidigare.

Beskedet fick han över telefon, kort efter slutsignalen.

– Det var inte idealiskt. Det finns olika sätt att få reda på något. Man får ju inte alltid den tiden man behöver när man är en offentlig person, säger han i kvällens ”Skavlan” i SVT.

Skakad

Han är fortfarande påtagligt skakad av händelsen.

– Det är svårt att prata om det, säger Henke innan han tar sats och berättar.

Publiken i tv-studion är knäpptyst medan den forne landslagsstjärnan beskriver hur han efter förlusten fick höra att han omedelbart var tvungen att ringa sin fru och hur han direkt förstod att det gällde hans lillebror.

”Inte oväntat”

– Det var inget som egentligen var oväntat, säger han.

Familjen lånade en lägenhet av kompisar för att samlas och prata om det som hade hänt. Plötsligt betydde förlusten mot Danmark ingenting.

– Jag hade inga tankar överhuvudtaget. Jag ville bara komma i väg och vara med familjen, säger han.

Fortfarande i dag kan Henke inte utesluta att den tragiska incidenten på något sätt har påverkat hans beslut att lägga fotbollen på hyllan.

Även om han inte ser sambandet i dag.

”Kommer ta ett tag”

– Jag har inte bearbetat hela sorgen än i dag. Det kommer att ta ett tag att bearbeta alltihop och när man lägger ihop ett och ett så kanske man ser att det påverkade mig att sluta, säger han.