”Svennis” testar svenska stjärnskott

Två spelare till Notts County

FOTBOLL

Sven-Göran Eriksson scoutar den svenska marknaden på jakt efter spelare till Notts County.

Två unga svenskar har bjudits över till England för provspel med League Two-klubben.

– Jag fick ett telefonsamtal. I andra änden var det Tord Grip som undrade om jag var intresserad, säger Skellefteås Jonas Desai till Norran.

Foto: AP

Skellefteås Jonas Desai och Degerfors Mario Simunovic har båda fått samtal från ”Svennis” högre hand Tord Grip. De ska nu testspela med den engelska League Two-klubben.

– Jag fick ett telefonsamtal. I andra änden var det Tord Grip som undrade om jag var intresserad av att komma över och spela en testmatch, säger 23-årige Jonas Desai till Norran.

Kan blåsa Djurgården

Djurgården har också visat intresse för Desai som spelar i samarbetsklubben Skellefteå. Men de kan nu bli blåsta av Notts County.

– Jag vet inte om det var han (Grip) själv eller någon annan som såg när vi i FF spelade mot Degerfors borta. Det gick väldigt bra för mig och det räckte tydligen för en inbjudan.

Just i Degerfors har Grip hittat sitt andra prospect. Mario Simunovic är just nu i England för provspel med Championship-klubben Doncaster. Han gjorde i dagarna fyra assist i en testmatch mot Mansfield och nu har Grip har hört av sig till 20-åringens agent.

”Vill se mig i träning”

– Han hade fått ett samtal av Tord Grip som hade hört talas om att jag var i England. De hade pratat om hur det gick i testmatchen och nu vill han se mig i träning hos dem, säger Simunovic till Karlskoga Kuriren.

Simunovic ska se Countys match mot Bury på lördag och träffa klubbledningen. Därefter återvänder han till Doncaster för att slutföra sin provträning där innan det återigen bär av till Notts County för träning.

– Jag ska få besked av Doncaster senast onsdag om de vill gå vidare. Oavsett vad de säger så kommer jag åka till Notts County och träna, säger Simunovic.