Så vinner du superraden: ’Blir 13 rätt’

Se senaste Laul Calling – och var med i tävlingen

1 av 2
FOTBOLL

Tipsextra fyller 40 år.

Det firar Robert Laul och Erik Niva med att lotta ut andelar i ett gigantiskt stryktipssystem i veckans Laul Calling.

Fem helgarderingar, fem halvgarderingar...

– ...och tre säkra ettor, säger Robert Laul.

Experter Niva, Laul och Gustav Svensson diskuterar det stora stryktipssystemet i Laul Calling.

Tipsextra startade redan 1969 i Sveriges Television och 40-årsjubileet sker bland annat med att SVT återigen får visa en match (Manchester City–Hull på lördag klockan 16.00).

Sportbladets fotbollsprofiler Robert Laul och Erik Niva följde programmet slaviskt under sin uppväxt och firar med att lotta ut andelar i ett stort stryktipsspel i webb tv-programmet Laul Calling.

– Jag vågar nästan, med risk för att bli konsumentombudsanmäld, säga att det blir 13 rätt på den här raden, säger Robert Laul.

”Vi vet bättre”

Det handlar om fem helgarderingar och fem halvgarderingar, medan Laul/Niva väljer enkelettor i följande tre matcher:

Match 1: Manchester City- Hull.

– Hull vann i veckan och City har kryssat typ 85 matcher i rad så man kan tycka att den är tveksam men vi vet bättre, säger Erik Niva i Laul Calling.

Match 5: West Ham–Burnley.

– Det är ett inspirerande spel. West Ham ligger egentligen mer pyrt till än Burnley i tabellen men jag menar att de är ett så mycket bättre lag att här kommer vändningen, fortsätter Niva.

Match 9: Newcastle–Swansea.

– Newcasle har fått fart igen, de går som tåget i andradivisionen och även om Swansea är underskattade så litar vi på ”The Toon” här, säger Erik Niva segervisst.

”På känsla”

Störst problem har duon med vilken match av nummer tio (Peterborough–Middlesbrough) och match 13 (Sheffield W–West Bromwich) som bara ska halvgarderas.

– Jag fick gå på känsla där. Middlesbrough var vassa på -90-talet med Juninho om ni kommer ihåg honom, det känns bättre att lägga en halvgardering där, säger Robert Laul.

IFK Göteborgs och landslagets mittfältare Gustav Svensson, som gästar Laul Calling, bidrar endast i begränsad del till hur tecknen fördelas.

– Jag har nog bara haft sju rätt som bäst på stryktipset, säger Svensson.

Laul Calling visas från klockan 12.00 i dag på sportbladet.se och för att ha chans att vinna en andel måste du svara rätt på den kluriga Tipsextra-fråga Erik Niva ställer i programmet.

Fotnot: Systemet är på 7776 rader/kronor. Tio andelar inklusive Lauls, Nivas och Gustav Svenssons lottas ut mot rätt svar på frågan.