”Det är turbulent här just nu”

Uppgifter i engelsk press idag: Svennis kan lämna Notts County redan i morgon

Foto: Rolf Andersson
Sven-Göran Eriksson och Tord Grip.
FOTBOLL

Klubben är till salu och svenskarnas framtid i Notts County är oviss.

Tord Grip sammanfattar läget rätt bra.

– Det är lite turbulent just nu men jag tror att vi blir kvar, säger han till Sportbladet.

Om Sven-Göran Eriksson, Hans Backe och Tord Grip hoppades på lite lugn och ro i Notts County efter den stormiga tiden i såväl Manchester City som Mexiko så har det blivit precis tvärtom.

De senaste veckorna har League Two-klubben och svenskarnas framtid varit en het potatis i engelsk media.

Grip tror alla blir kvar

Klubbens ägare Munto Finances har deklarerat att de vill köpa klubben och det har, så klart, spekulerats i att Svennis är intresserad av att ta över.

I dag skriver ansedda The Guardian att Svennis fortfarande inte har fått de betalningar som han lovades när han gick in som sportchef i klubben i somras.

Tidningen skriver att svensken kan komma att lämna sin post i klubben redan i morgon i samband med hemmamatchen mot Accrington Stanley.

Så här säger Svennis högra hand och vän Tord Grip om läget i klubben:

– Det är lite turbulent just nu. Klubben är ju till salu och vi vet inte riktigt var den är på väg, vem som tar över och så. Men jag tror att vi blir kvar. Klubben kommer ju att finnas kvar, säger han.

Att Svennis skulle vara intresserad av att ta över klubben känner han inte till.

– Det var nog mest spekulationer, jag tror inte det har varit på tal. Nu kör vi bara på tills det händer något så får vi se vem som tar över klubben.

”Inget förvånar mig längre”

Och svenskarnas framtid i klubben hänger förstås ihop med vem eller vilka som tar över Notts County.

– Vi håller oss informerade, vi får väl se vilka som kommer in men vi har ju inte kommit dit hän än, det är bara att avvakta.

Enligt Nottingham Evening Post vill Hasse Backe få garantier från de nya ägarna att klubben fortfarande har Premier League som ett långsiktligt mål.

Innan de nya ägarna är på plats så fokuserar han på matcherna.

– Ingenting förvånar mig längre, så jag är rätt lugn. Jag fokuserar på matcherna och lämnar resten till Svennis. Jag kan inte göra någonting åt det och jag kan inte säga att jag är speciellt oroad över framtiden, säger Backe.

Fortsättning lär följa, var så säkra på det.