”Har tvingats skaffa skyddade uppgifter”

Martin Hansson talar ut om hoten och kritiken

Foto: Getty
FOTBOLL

Martin Hansson ska döma fotbolls-VM i Sydafrika till sommaren.

Men privatlivet har fått tagit stryk.

Den svenske stjärndomaren har efter hot via telefon och på sms tvingats drastiskt ändra sin livssituation.

– Jag har gått under jorden genom att skaffa skyddade uppgifter, säger Martin Hansson till Svenska Dagbladet.

Foto: SCANPIX
Martin Hansson.

Martin Hansson har haft det tungt senast tiden och varit inblandade i flera uppmärksammade situationer, både internationellt och i allsvenskan. Handssituationen när Frankrike gick vidare till VM efter ett uppmärksammat handsmål av Thierry Henry skapade tidningsrubriker i hela världen. Målet retade upp hela Irland och landets justitieminister krävde omspel. En annan uppmärksammad händelse internationellt var Champions League-matchen mellan Porto-Arsenal. Tränaren Arsene Wenger gick till hård attack mot svenske domaren efter matchen på grund av en frispark och dundrade: ”Har han (Hansson) någonsin spellat fotboll?” .

Tuff start i allsvenskan

I den allsvenska starten har det varit svarta rubriker kring Martin Hanssons insatster i två av fyra matcher. Men stjärndomaren tycker inte han har varit dålig på slutet.

– Efter det som hände i VM-kvalet har jag granskats under lupp och när sedan någor mer hänt igen har det blivit stort hallå igen. Jag håller inte med om kritiken.

Skaffat skyddade uppgifter

Efter den senste tidens hot har Martin Hansson efter hot via telefon och på sms tvingats skaffat skyddade uppgifter.

– Det är märkligt att behöva ta till sådana här åtgärder bara därför att jag är fotbollsdomare, Perssoner som hotar kan inte fungera till hundra, säger Martin Hansson till Svenska Dagbladet.