Sommarens hetaste spelare på marknaden

De största snackisarna

FOTBOLL

Få riktigt stora övergångar i sommar.

Men ryktena har varit desto fler.

Sportbladet listar de fem hetaste spelarna på marknaden i sommar.

Silly season. Egentligen är den påfrestande förutsägbar. Inte sällan är Manchester City och Real Madrid inblandade i spekulationer om de allra hetaste spelarna.

Många är ryktena som det inte blir något av. Men i många fall finns det ju också något som kan likna en sanning i dem.

Inte minst i samband med ett mästerskap poppar rykten upp om massor av spelare, som troligen inte skulle vara aktuella annars.

Världens största skyltfönster

Eller vem tror att Sami Khedira annars skulle locka till sig högljutt intresse från Real Madrid.

Världens största skylfönster inom fotbollen spelar en stor roll för sommarens silly season. Det är inte minst nummer ett på Sportbladets lista ett bevis på.

FAKTA

Sommarens fem hetaste spelare

5. Cesc Fábregas

Arsenal-kaptenen är kanske inte superhet på marknaden om man bortser från Barça. Men deras kamp för att få ”hem” honom har överskuggat det mesta. Och nu talar allt för att det kommer att fortsätta likadant nästa sommar. Och nästa igen.

4. Zlatan Ibrahimovic

Han var inne på det själv i förra veckan. Klubbarna han har placerats i har varit många, även om Milan har mest frekvent de senaste veckorna. David Villas ankomst till Barcelona har gjort att svensken blivit en av de mest omtalade spelarna den här sommaren.

3. Javier Mascherano

Roy Hodgson får inte tag på honom och själv kan inte ”Masken” få nog av att hylla Rafa Benitez. Allting talar väl därmed för att han hamnar i Inter till slut? Ja, det är väl en lågoddsare, men även Barcelona har velat knyta till sig argentinaren, inte minst sedan Yaya Touré sålts och Fábregas-värvningen ser ut att gå om intet.

2. Fernando Torres

Precis som Mascherano och Steven Gerrard omgärdas Torres av mängder av rykten. Och det är klart att det är spelare som är för bra för att spela i Europa League. För Torres del har en direkt dålig VM-turnering gjort att de stora summor som nämnts i samband med både Manchester City, Chelsea och Barcelona har känts minst sagt i överkant.

1. Mesut Özil

Werder Bremen är en för liten klubb för Özil. Punkt. Och blir det försäljning har Özil själv ställt in siktet på klubbar i det yttersta toppskiktet av La Liga och Premier League (Real Madrid, Barcelona, Chelsea och Manchester United). Med ett år kvar på kontraktet kan Werder få svårt att tacka nej om någon av de nämnda klubbarna kommer med ett bra bud.

Bubblare: Edin Dzeko, Bastian Schweinsteiger, Mario Balotelli, Luis Fabiano, Ronaldinho, Raúl, Maicon.

ARTIKELN HANDLAR OM