Körde för fort – döms till fängelse

Friberg da Cruz: "Jag hade bråttom för att hinna till matchsamling"

FOTBOLL

Norge-proffset Bobbie Friberg da Cruz tryckte gasen i botten för att hinna till matchsamlingen med sitt Kongsvinger.

På vägen till Oslo fotades han av en fartkamera – när han höll 141 km/h på 80-väg.

Svensken döms nu till fängelse i 18 dagar.

– Jag hann fram. Men det är inget jag uppmanar folk att göra. Det är bara att titta på mitt straff, säger Friberg da Cruz.

Foto: scanpix
Förre Gais-spelaren Bobbie Friberg da Cruz hann fram till matchsamlingen – men måste nu sitta 18 dagar i fängelse efter att ha tryckt för hårt på gaspedalen.

Bobbie Friberg da Cruz tvingades infinna sig för rättegång förra torsdagen, misstänkt för vårdslöshet i trafik, efter vansinnesfärden mellan Göteborg och Oslo. 28-åringens hastighet var 141 km/h när fartkameran fångade hans Ford Focus på 80-vägen.

– Jag hade tyvärr lite bråttom för att hinna med matchsamlingen och det gjorde att jag åkte för fort, säger Friberg da Cruz.

”Inställd på hårt straff”

Den förre Gais-spelaren gjorde vad han kunde för att slippa klubbens straff för förseningar på 1?000 kronor och ytterligare 50 kronor per minut.

– Jag hann. I god tid också, sjukt nog, säger han.

Men han klarade sig inte utan straff. Friberg da Cruz döms nu till 18 dagar i fängelse av en norsk domstol och får sitt körkort indraget i 13 månader.

– Jag var inställd på ett hårt straff, 60 km/h för fort på en 80-väg är alldeles för mycket. Jag har begått ett brott och det får jag sona för. Jag hoppas bara att jag får slutföra säsongen i klubben.

Vad säger klubben?

– De har inte sagt så mycket. Tyvärr blev det så att det här kom ut innan jag gick upp i rätten och många spelare i laget fick ta emot telefonsamtal från folk som frågade om det var dem. Klubben fick också mycket negativt och det är därför går jag ut med det nu, så att det inte ska drabba klubben. Allt är mitt fel, jag tar på mig allt och ska ta mitt straff.

Hur ser du den där dagen nu?

– Det är inget jag uppmanar folk att göra. Det är bara att titta på mitt straff.