Maradona: ”De ljög och förrådde mig”

FOTBOLL

Han skräder inte orden:

– Grondona ljög för mig. Bilardo förrådde mig.

Diego Maradona har talat.

Foto: Reuters Scanpix
Pappas flickor  Diego Maradonas döttrar Dalma och Gianina var på plats för att stötta sin far.

Klockan var strax efter 18 i går kväll, lokal tid, när fotbollslegendaren Diego Maradona mötte en samlad presskår på en restaurang i Buenos Aires, Argentina.

”Han förådde mig”

49-åringen var mycket känslosam under det tio minuter långa mötet. Medan han läste högt från ett papper bröt stjärnans röst flera gånger och han hade nära till tårarna när han sa att beslutet att lämna jobbet som tränare för Argentina på intet sätt var hans eget.

Diego Maradona sa att landslagschefen Carlos Bilardo – som var tränare för laget som vann VM 1986 när Maradona var dess största stjärna – hade arbetat hårt bakom kulisserna för att bli av med honom.

– Han förrådde mig. När vi fortfarande var i sorg efter förlusten mot Tyskland gjorde han allt han kunde för att kasta ut mig.

Släckte en eld

Han berättar att det argentiska fotbollsförbundet AFA:s chef, Julio Grondona, i måndags bad honom att fortsätta.

Men utan sju av hans assistenter.

Maradona sa att det var omöjligt att acceptera kraven och sa att de 21 månader han tränat laget inte var tillräckligt lång tid.

– De kallade in mig för att släcka en eld och vi gjorde det. Mitt lag och jag var beredda att fortsätta. Grondona ljög för mig. I omklädningsrummet i Sydafrika sa han framför flera vittnen att han var nöjd med min insats och att han ville att jag skulle fortsätta. Men när vi kom tillbaka till Argentina började saker att förändras.

”Har gett allt”

När nästan tio minuter hade passerat tittade Maradona ut över den samlade kåren. Mot sin familj, sina två döttrar som var närvarande.

– Jag har gett allt. Allt, sa Maradona.

Sedan lämnade han lokalen utan att svara på några frågor.