12-åringarnas final kan polisbevakas

”Vi överväger det”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Semifinalen av innefotbollsturneringen Alliansen i Kristianstad i pojkar 12-klassen slutade med att 30-35 föräldrar slogs vilt på läktaren.

Inför finalen i samma klass överväger nu arrangören att tillkalla polis för att bevaka matchen.

– Min förhoppning är att vi aldrig mer skall behöva låta våra barn, ledare, funktionärer och publik uppleva detta igen, säger Lars-Olof Nilson, ordförande i Kristianstads Fotbollsallians, i ett uttalande.

Semifinalen mellan Wä IF och Åsums BK i pojkar 12-klassen slutade med att 30-35 föräldrar började slåss på läktaren med sparkar och knytnävsslag framför sina barn, skrev Kristianstadbladet i går.

Final mellan samma föreningar

På torsdag väntar final i klassen mellan precis samma föreningar, som har flera lag anmälda till turneringen. För att säkerställa ordningen överväger nu arrangören Kristianstads Fotbollsallians att ta hjälp av polis.

– Vi överväger från tävlingsledningens sida att begära att det finns polis i idrottshallen under finalspelet då föreningarna möts i finalspelet, säger Lars-Olof Nilson, ordförande i Kristianstads Fotbollsallians, i ett uttalande.

– Min förhoppning är att vi aldrig mer skall behöva låta våra barn, ledare, funktionärer och publik uppleva detta igen.

Polisutredningen pågår

Wä IF hade vunnit semifinalen mot Åsums BK med 6-2 och gjorde vågen framför läktaren när allt urartade på läktaren mitt emot. 30-35 föräldrar brakade samman med knytnävar och sparkar, mitt framför sina tolvåriga barn på som tittade på från planen.

– Jag vill dock påpeka att det bråk som uppstod inte på något sätt involverade spelare, ledare eller funktionärer. Det var således ett helt privat gruff på läktaren mellan olika grupper av föräldrar från de två spelande föreningarna, Åsums BK och Wä IF. Två föreningar som tagit nolltoleransen på planen på fullt allvar i många år och anses allmänt vara mycket skötsamma med duktiga ledare och föräldrargrupper, säger Lars-Olof Nilson.

 – Polisutredningen får väl utvisa vad som låg bakom det hela.

ARTIKELN HANDLAR OM