"Det var svårt att spela i dag"

Ljungberg om debuten

FOTBOLL

BERWICK UPON-TWEED. Fredrik Ljungberg gjorde ingen stor debut i Celtic-tröjan.

Men det blev seger ändå för hans nya lag – tack vare Daniel Majstorovic.

– Det var svårt att spela idag, bollarna flög fram och tillbaka, säger Ljungberg till Sportbladet.

Så var Freddie tillbaka i den europeiska fotbollen igen. Sportbladet var som enda svenska media på plats när den förre Arsenalstjärnan spelade 73 minuter i Celtics bortavinst (2-0) mot division 3-laget Berwick Rangers.

Matchens första mål gjordes något oväntat Daniel Majstorovic. I den 18:e minuten störtade mittbacken på den bortre stolpen efter en fast situation och med hjälp av två tillslag – det första misslyckat, det andra klockrent – skickade han bollen upp i nättaket från nära håll.

"Blev perfekt"

– Jag går in fifty-fifty med deras försvarare, vinner bollen i förstaläget och skjuter. Det blev perfekt, säger Majstorovic.

– Sen hade vi kontroll, vi ägde matchen totalt i andra halvlek. Det ska vi göra också, men det är alltid svårt mot lag som inte har något att förlora.

Ljungberg spelade, som Sportbladet kunde avslöja för två dagar sedan, i en central roll mellan mittfältet och den ensamme anfallaren Giorgios Samaras. Men trots att det är något av en favoritposition för honom så hade han svårt att dominera. Matchovanan lyste igenom och 33-åringen hade problem med såväl bollmottagningar, tajmning som närkampsspel och var tydligt frustrerad vid ett par tillfällen.

Bra sekvenser

Med det sagt: Freddie hade också några bra sekvenser och fick ovationer av Celtic-klacken när han byttes ut. Dessutom var planen – som i förra veckan var helt täckt av snö – tung och svårspelad, vilket inte såg ut att gynna Ljungberg spelstil.

– Det var svårt att spela i dag, bollarna flög fram och tillbaka. Men vi visste hur det skulle vara. Planen var i stort sett isbelagd så det gick inte att spela någon snyggare fotboll, säger Ljungberg som ger sig själv betyget "helt okej".

– Jag har inte spelat på åtta till tio veckor och det tar lite tid att anpassa sig. I USA smäller försvararna till dig i ryggen så fort du får bollen, här backar de ner. Man måste få in känslan för det.

I den 82:a minuten gled inhopparen Scott Brown igenom och satte 2-0 för Celtic som därmed är klara för den femte omgången av skotska cupen.

– Det viktiga var att vi gjorde det vi skulle, säger Ljungberg.

ARTIKELN HANDLAR OM