Hallenius fortsatt favorit till årets mål

Har 4,7 i betyg på Fifas hemsida

Foto: TV4 SPORT
FOTBOLL

När bidragen till Fifas utmärkelse årets mål blev officiella blev Linus Hallenius mål mot Syrianska genast en favorit och kammade hem de högsta betygen på internationella fotbollsförbundets hemsida.

När bidragen legat uppe i tolv dagar utklassar svensken fortfarande de andra bidragen.

10 januari avslöjas vinnaren.

Den 16 november lade Fifa upp de tio mål som gör upp om Fifa Puskás Award, utmärkelsen som går till årets mål.

Bland de nominerade återfinns en hel drös med världsstjärnor, och förre Hammarbyaren Linus Hallenius.

– Det är ett ovanligt mål, spektakulärt att bollen är i luften hela tiden och att det är en volleyträff med fel fot som går in i bortre krysset, sade Hallenius och hoppades på att åtminstone få några röster.

– Jag vet inte. Det är bara kul att få vara med i de sammanhangen, men allt är möjligt. Om man kan få lite röster från Sverige så...

Solklar ledning

Hallenius gjorde ett riktigt klassmål mot Syrianska i somras och hans mål blev väldigt uppmärksammat och på betygsättningen som finns på Fifas hemsida gick han snabbt upp i topp. 4,8 av 5 hade svensken efter ett dygn. Närmast efter hade 2,1.

Nu har det gått tolv dagar och Hallenius har tappat en tiondel, men ligger fortfarande i en solklar ledning betygsmässigt med 4,7, närmast bakom nu har 2,2.

Noterbart är att hela 13 000 människor har rekommenderat Hallenius mål på Facebook. Det kan jämföras med Lionel Messis mål som rekommenderas av drygt 1 500 personer.

ARTIKELN HANDLAR OM