Problem för United efter mållöst derby

Tunga skador och nu tappar båda lagen mot Chelsea

FOTBOLL

Chelsea rycker ifrån Manchester United i tabelltoppen.

Sir Alex Fergusons manskap fick bara oavgjort i derbyt mot lokalrivalen City och drabbades dessutom av två tunga skador.

Både Rafael och Patrice Evra linkade av City of Manchester Stadium.

– Det var en tråkig match om jag ska vara ärlig. Men vi kan vara nöjda med en poäng, säger City-stjärnan Nigel De Jong i Viasat Fotboll.

Foto: GETTY IMAGES, SCANPIX

En plan fullproppad med världsstjärnor och ett av de mest ovissa derbyn som spelats på mycket länge i Manchester. Det slutade med ett totalt antiklimax och två förlorande lag efter 0-0.

”Bättre än förra året”

Inget av lagen kom upp i nivå i matchen som istället präglades av offensiva misstag och tätt försvarsspel. Carlos Tevez var närmast mål på en frispark men Edwin van der Sar räddade snyggt. Det ledde till 0-0 och bara ett jublande lag: toppkonkurrenten Chelsea.

– Det var en svår match för båda lagen. Vi var bättre än förra året eftersom vi inte släppte in ett mål i sista minuten, säger Citys manager Roberto Mancini.

Var det viktigaste att inte förlora snarare än att vinna?

– Jag ville vinna den här matchen. Men ibland är en poäng bättre än att förlora som förra året.

Chelsea rycker

De två Manchester-lagen tvingas nu se Chelsea återigen rycka ifrån till en fyrapoängsledning mot tvåan United i tabelltoppen. Sir Alex Ferguson har dessutom ytterligare problem efter två nya skador.

Laget hade en redan lång skadelista inför matchen och stördes dessutom av en utbredd virussjukdom i truppen. Mot City tvingades nu både Rafael och Patrice Evra avbryta matchen med nya skador.

En jobbig höstkväll där det största jublet istället kom från London och Chelsea. I Manchester var det bara två förlorare.

ARTIKELN HANDLAR OM