Matchen som ingen ville spela klart

Spelade runt bollen i en kvart efter allvarlig skada

FOTBOLL

Osnabrücks norske talang Flamur Kastrati, 19, kämpade för sitt liv och låg länge livlös på planen innan han forslades bort i ambulans.

Efter händelsen ville inget av lagen spela färdigt matchen men domaren fick inte avbryta.

Så i stället valde spelarna att bolla runt lite och prata strunt med varandra under den resterande kvarten.

Det var i den 78:e minuten som Flamur Kastrati blev liggandes livlös på planen efter att ha fått en smäll mot huvudet i en nickduell. Händelsen ledde till att matchen mellan Osnabrück och Energie Cottbus i tyska division två, fick ett tragikomiskt avslut.

– Han fick en smäll mot bakhuvudet och var medvetslös redan i luften. Man hörde upp på läktarna vilken otrolig smärta han var i när de placerade honom på båren, säger Osnabrücks tränare Karsten Baumann.

Efter att Osnabrücks 19:årige norske fotbollstalang till slut fått komma iväg med ambulansen kunde matchen fortsätta – problemet var bara att ingen av spelarna ville.

Bollade runt – i 14 minuter

Men domaren fick inte, enligt regelboken, avbryta matchen. Så vid ställningen 2–0 till hemmalaget Cottbus började spelarna bara att rulla runt bollen mellan varandra för att fördriva den sista kvarten.

– Jag har aldrig någonsin upplevt något liknande på en fotbollsplan. Vi är glada över segern, men våra tankar går till Kastrati, säger Cottbus-målvakten Thorsten Kirschbaum

Kastrati som är på lån från holländska Twente tros ha drabbats av en skada på ryggraden men uppges under omständigheterna må bra, skriver norska VG.

Till tyska Kicker uppger klubben att spelarens vitala organ fungerar som de ska.