Malmö FF i möte med Jonas Thern

MFF:s sportchef på plats i Värnamo för att lägga fram klubbens plan för Jonas Thern

Foto: bildbyrån
FOTBOLL

MALMÖ/STOCKHOLM. Jonas Thern – där har ni Malmö FF:s ersättare till Roland Nilsson.

Enligt trovärdiga uppgifter till Sportbladet träffade MFF:s sportchef Per Ågren på onsdagen Thern i Värnamo för att diskutera tränaruppdraget.

Efter en trög start tycks nu tränarjakten i Malmö FF kommit in i ett avgörande skede.

Sportbladets källor uppger att man vid gårdagens styrelsemöte i Malmö FF beslutade sig för att rikta in sig på "Rolles" VM-kollega från 1994, Jonas Thern, som ny tränare.

Av allt att döma lämnar Roland Nilsson, 47, Malmö FF för FC Köpenhamn inom en snar framtid. Enligt vad Sportbladet erfar återstår dock för FCK och MFF och komma överens om en ekonomisk kompensation i mångmiljonklassen för att Nilsson bryter sitt kontrakt med svenska mästarna.

MFF tvingas att i förtid, Nilssons kontrakt går ut sista november,  se sig om efter en ersättare och flera kända namn har passerat revy i rykteskarusellen.

Träffades i Värnamo

Men nu har MFF bestämt sig för vem som är huvudspåret: Jonas Thern, 44, ska leda skåningarna i framtiden.

Beslutet fattades på tisdagens styrelsemöte och på onsdagen reste sportchefen Per Ågren till Värnamo, där Thern bor och arbetar, för att lägga fram planen för den tidigare landslagsmittfältaren.

"Är MFF-supporter"

Så sent som i tisdags berättade Thern för Sydsvenskan att han inte skulle ha något emot att ta över tränarsysslan i Malmö.

– Är man MFF-supporter sedan barnsben och själv har spelat där i fem år, är det klart det är ett av lagen man kan tänka sig om man ska vara tränare på elitnivå, sade han.