Zlatan hyllar Barcelona

”Glad för deras skull”

Foto: bildbyrån
Barcelonaspelarna firar Champions League-vinsten.
FOTBOLL

För ett knappt år sedan lämnade Zlatan Ibrahimovic Barcelona efter en konflikt med tränaren Josep Guardiola.

I lördags vann de Champions League.

Men trots den bittra skilsmässan är Zlatan glad över att det var Barcelona som vann finalen.

– Det är världens bästa lag, säger han.

För andra året i rad vann det laget som Zlatan Ibrahimovic lämnat sommaren innan Champions League.

Men trots det verkar han inte vara bitter.

– Jag är glad för deras (Barcelonas) skull. Det är världens bästa lag. Det sa jag när jag lämnade, och när jag fick frågan inför finalen sa jag Barcelona. Jag ser inget lag som skulle kunna slå dem. Var det något lag som skulle kunnat ge dem motstånd var det United. Men Barcelona är för bra just nu, säger han.

”Ska absolut stanna”

Champions League fortsätter alltså att vara en stor titel som Zlatan är utan. Men det verkar inte som att han tänker göra ett nytt klubbyte för att vinna den största klubblagsturneringen.

– Jag ska absolut stanna, säger han.

– Vi har fått tre nya spelare, och Milan känns som ett projekt som är på gång. Vi vann ligan, det är positivt. Jag vet inte om vi var tippade att vinna ligan inför säsongen. Men det gjorde vi och det är ett steg i rätt riktning. Vi får se vad som händer under sommaren, men jag är positiv.

”En utmaning”

På presskonferens i eftermiddags kom ämnet upp fler gånger.

– När jag kom till Milan visste jag att i det läget var de inget topplag. Det var mycket som saknades och det var inget kompakt lag som kunde hota för "Scudetton" och ute i Europa. Jag visste det när jag skrev på. Men det var en utmaning. Och jag vet inte hur många som har vunnit med de tre största lagen i Italien. Det är kul...

ARTIKELN HANDLAR OM