Här är sommarens hetaste nyförvärv

Sportbladet listar de 10 tyngsta övergångarna så här långt

Foto: Scanpix.
FOTBOLL

En av årets stora prestigevärvningar, Alexis Sanchez, är äntligen klar för Barcelona.

Därmed är han också en given topp på Sportbladets lista över de tyngsta Silly season-övergångarna så här långt i sommar.

Det enda vi är riktigt säkra på med den här ­listan är att den definitivt inte kommer se ut så här om en dryg månad när transferfönstret stänger.

1. Alexis Sanchez

Udinese – Barcelona

Udinese har hållt så hårt i sin guldklimp att Barcelonafans börjat misströsta. Men så äntligen kom ­beskedet från Pozzi-klanen – överens­kommelsen är total. 250 miljoner kostade det ­Barça att skaffa den mest fruktade ­anfalls­­­uppställningen i Europa.

2. André Villas-Boas

Porto – Chelsea

Jose Mourinho är Chelseas mest framgångsrike tränare i klubbens i historia. Hur gör man för att återupprepa succén? Jo, man värvar ”den nye Mourinho”. Sagt och gjort. I juni skrev 33-årige ­André Villas-Boas på ett treårskontrakt.

3. Fabio Coentrao

Benfica – Real Madrid

272 miljoner kronor – årets största prislapp så här långt. Så mycket ­betalade Real Madrid för Fabio Coentrao. Den 23-årige vänsterbacken gjorde ­succé i VM 2010. Han spelade alla Port­ugals matcher och rankades som en av turneringens bäste ytterback.

4. Ashley Young

Aston Villa – Man. United

Sir Alex Ferguson har varit väldigt aktiv i inledningen på transferfönstret. Ashley Young har varit en favoritspelare för skotten länge och när han halade upp stora plånboken och betalade ­Aston VIlla 200 miljoner var det klart.

5. Andrea Pirlo

Milan – Juventus

2001 gick Andrea ­Pirlo från Inter till Milan. Tio år senare är Pirlo inblandad i ännu en kontroversiell övergång. I maj skrev 32-åringen ett treårskontrakt med Juventus. Därmed blir han den fjärde spelaren i historien att representera Italiens tre stora klubbar.

6. Nuri Sahin

Borussia Dormund – Real Madrid

22-åringen var en av de stora hjältarna i det unga Dortmund som tog hem Bundesliga. Men till skillnad från sina lagkamrater ville han bort därifrån när Real Madrid lockade. En utköpsklausul gjorde att priset stannade på blygsamma 10 miljoner euro.

7. Gaël Clichy

Arsenal – Manchester City

Arsenal har som vanligt omgärdats av rykten kring flera av sina stjärnor. Den första att gå i sommar var Gaël Clichy för 70 miljoner kronor. Han retade sedan upp sina forna fans med att säga att han nobbat en välbetald förlängning hos Arsenal.

8. Manuel Neuer

Schalke 04 –Bayern München

Ryktades länge till Manchester United men tysken var hemmakär och ville hellre vakta målet i Bayern. Avbetalningen har redan börjat. I går spelade Neuer en avgörande roll när han räddade en straff i en träningsmatch mot Mainz.

9. Jordan Henderson

Sunderland – Liverpool

Kenny Dalglishs första värvning blev den engelske U21-landslagsmannen Jordan Henderson, 21. För att få honom fick Liverpool betala Sunderland 200 miljoner kronor. En summa som gör att klubben redan nu förväntar sig stordåd av ynglingen.

10. Gervinho

Lille – Arsenal

Med 15 mål och 10 assist i Lille förde Gervinho sitt Lille till ligasegern. Det fick också Arsene Wenger att blicka mot sitt hemland och plocka till sig ivorianen för 110 miljoner. Kontrakter sträcker sig över 5 år.

ARTIKELN HANDLAR OM