Gothia Cup skakas av skandalmatchen

Domaren tvingades bryta åtta minuter före full tid

Här, på Gothia Park Academy, spelades matchen.
FOTBOLL

Underläge 1–5 och irriterat på planen – då brast det för U.L.A. FC från Venezuela.

Matchen mellan Eskilstuna City och U.L.A. FC från Venezuela tvingades brytas med åtta minuter kvar att spela.

– En av spelarna sprang för sitt liv, säger ett vittne.

Frustrationen hade legat i luften länge under P15-mötet i Gothia Cup mellan Eskilstuna City och U.L.A. FC från Venezuela. Och ju längre matchen led, ju tydligare Eskilstuna Citys dominans blev – desto svårare blev det också för U.L.A. att hålla känslorna tillbaka.

Sparkades ner

Vid ställningen 5–1 till Eskilstuna City rann det till slut över för sydamerikanerna, enligt vittnesuppgifter till Sportbladet.

Föräldrar och övriga åskådare ska ha tvingats gå in på planen för att stoppa de framrusande U.L.A.-spelarna som gått till attack mot både domare och motståndare.

– Målvakten i U.L.A. hade sparkat ner en spelare i Eskilstuna tidigare under matchen och till slut urartade det totalt, säger ett vittne.

”Oförlåtligt”

Med åtta minuter kvar att spela bröt domaren matchen som aldrig kom att spelas färdigt.

Sent i går kväll nådde Sportbladet Gothia Cups presschef Pär Karlsson.

– Jag satt precis och pratade med jurygruppen. De har inte fått in någon domarrapport om matchen ännu. Men än så länge har juryn beslutat att slutresultatet 5–1 ska kvarstå, säger han.

– Vi spelar över 4000 matcher och tyvärr händer det saker, men givetvis är det oförlåtligt om man attackerar domaren. Det här laget har med all säkerhet disciplinära åtgärder att vänta.

Eskilstuna Citys ordförande Göran Wahlström har sett en videoupptagning av händelsen och kommer att träffa tävlingsledningen i dag.

– Det här är förstås inte arrangörernas fel, och vi kommer inte att driva den här frågan väldigt mycket längre än så. Men vi vill ändå höra oss för hur tävlingsledningen resonerar och hur domaren upplevde det hela, säger Wahlström.

”Ångerfulla”

– Det är alltid tråkigt när sånt här händer men jag hoppas att inte föreningen U.L.A. FC utesluts från Gothia bara för att ett lag misskött sig. Jag är säker på att alla spelare är ångerfulla i efterhand och känner att det de gjort är fel.

I fjol drabbades Gothia Cup av en ännu värre incident när IFK Göteborgs P-16-match mot irakiska Al Madin bröts efter att Al Madin-fans stormat planen och överfallit IFK-spelare.