Ronaldo har fått livsfarlig sjukdom

Krävt 310 människoliv på ett halvår

1 av 26
FOTBOLL

Fotbollslegendaren Ronaldo tvingades i dagarna uppsöka sjukhus för denguefeber.

Sjudomen är i regel godartad men tog 310 människoliv bara i Brasilien under 2011 års första halva.

– Jag fick feber i går kväll, skriver 35-åringen på Twitter där han även lagt upp en bild.

Den här bilden lades ut på twitter strax efter att stjärnan förts till sjukhus.

Det var under en semesterresa i nordöstra Brasilien som Ronaldo i veckan insjuknade i denguefeber. Sjukdomen sprids via myggor och 35-åringen tvingades uppsöka sjukhus sedan han drabbats av hög feber.

”Förbannade mygga!”

– Förbannade mygga! Tack för all omtanke. Jag håller på att återhämta mig nu. Jag fick feber i går kväll men nu försöker jag komma på benen igen och bli frisk, skriver Ronaldo på Twitter.

Ronaldo skrevs ut från sjukhuset på onsdagen men får fortsatt behandling i sitt hem. Det är i skrivande stund oklart hur allvarligt 35-åringen är drabbad och om han är utom fara.

Bäste målskytt i VM-historien

Sjukdomen har slagit hård mot Brasilien och bara under första halvan av 2011 dog 310 människor i febern, skriver spanska Sport. Det saknas både botemedel och vaccin mot denguefeber som leder till hög feber, huvudvärk, muskelvärk och ledvärk.

Fotbollslegendaren slutade som aktiv i februari 2011 efter en sällan skådad karriär. 35-åringen hyllas av många som en av världens bästa anfallare genom alla tider och vann bland annat två VM-guld för Brasilien där han dessutom är VM-historiens bäste målskytt med 15 mål på 19 matcher under 3 världsmästerskap.