Dansen som smittat alla fotbollsstjärnor

Ronaldo, Pato, Abidal och Guidetti bland de drabbade

FOTBOLL

Vad har Cristiano Ronaldo, Thiago Silva, Dani Alvés och John Guidetti gemensamt?

De har alla drabbats av dansflugan "Ai Se Eu Te Pego" – monsterhiten som tagit över världens fotbollsarenor.

Den officiella videon med Michel Teló superhit har över 135 miljoner klick på Youtube. Under hösten och vintern har dansen nu även tagit över fotbollens värld.

Det hela började med att Santos supertalang Neymar framförde låten tillsammans med Telo. Sedan spred sig dansen som en löpeld.

Ronaldo och Marcelo först

Den 22 oktober tog Marcelo och Cristiano Ronaldo dansen till Europa när de firade Ronaldos första mål i ligamatchen mot Malaga. Milans brassar Robinho, Thiago Silva och Alexandre Pato gjorde sedan målfirandet till sitt både på planen och i en uppmärksammad video från en av lagets resor.

Men det slutar inte där. I senaste El Clásico var det Ronaldo och Marcelo som fick agera åskådare när Eric Abidal och Dani Alvés firade en av Barcelonas mål med nämnda koreografi. Wagner Love i CSKA Moskva, Marco Reus i Borussia Mönchengladbach, André Santos i Arsenal, Adrian Mutu i Cesena, Maxi Rodriguez i Liverpool och Felipe Melo i Galatasaray är några av många andra som också anammat flugan.

Tackade stjärnorna

Det finns också en svenskkoppling. John Guidetti har lånat dansen som en av flera målgester under sin succésäsong i Feyenoord. Stannar det där då? Nej, Rafael Nadal har tagit "Ai Se Eu Te Pego" till tennisen efter segern i Davis Cup-finalen mot Argentina. Dessutom har NBA-laget Denver Nuggets lagt upp en video på sin hemsida där lagets brasse Nene leder lagkamraterna genom dansen och det serbiska vattenpololandslaget firade sitt EM-guld i Eindhoven den 29 januari med samma glädjescener.

Ett osannolikt genomslag som fick huvudpersonen själv att resa till Madrid den 12 januari för att besöka Reals träningsanläggning och tacka Ronaldo och Marcelo för hjälpen.

ARTIKELN HANDLAR OM