”Zlatan är perfektion”

Raiola tror att PSG tar hem Champions League direkt

Foto: Pontus Orre
TUFFA FÖRHANDLINGAR Mino Raiola lämnade mötet med Paris SG:s Leonardo i går kväll. I dag fortsätter förhandlingarna om Zlatans övergång.
FOTBOLL

Mino Raiola är känd för sina egendomliga uttalanden.

I en stor intervju med italienska La Stampa bjuder han på ytterligare några.

Som att PSG kommer att vinna Champions League, att Mario Balotelli är som Peter Pan, och anledningen varför han liknade Zlatan vid Mona Lisa.

Den 41-årige Raiola berättar bland annat om hur han gjorde resan från att städa sin familjs restaurang i Holland till att bli en av världens mäktigaste och mest välbetalda agenter.

– Restaurangen var en fantastisk skola, där träffade jag massor av människor. Jag lärde mig att prata med alla, från arbetaren till centralbankschefen, säger han till La Stampa.

Epitetet "agent" är för övrigt italienaren inte särskilt förtjust i. Han berättar att han har ett nära förhållande med sina klienter.

– Det är en fråga om förtroende, inte kontrakt. Jag skriver inte på något. Jag älskar mina spelare och de vill ha mig.

”Mario är svår”

En av spelarna i Raiolas stall är Manchester Citys Mario Balotelli, som ständigt dyker upp i de engelska tabloiderna för sitt beteende på och utanför planen.

– Mario är svår att hantera om du inte förstår.

– Han är Peter Pan. Du förstår, vi har alla en Peter Pan inom oss. Balotelli släpper ut sin. Han ville se ett fängelse, så han gick och knackade på dörren till ett. Du och jag skulle bli anhållna, med honom skrattar de bara.

Juventus försvarar sin scudetto, åtminstone om man ska tro Raiola. Och på frågan om vilka som tar hem Champions League svarar han:

– Paris Saint-Germain.

Om varför han liknade en viss svensk spelare vid Mona Lisa:

– För att Zlatan är perfektion. Han har tekniken, det fysiska och viljan. Och han vill vinna.

Mino Raiola representerar bland annat Zlatan Ibrahimovic, Mario Balotelli, Mark van Bommel, Pavel Nedved och Maxwell. Han bor för tillfället i Monaco och uppges tjäna omkring 50 miljoner per år.