”Jag har växt upp med Ibrahimovic”

Sverige nya stjärnskott om mötet, Liverpool och landslaget

FOTBOLL

Alexander Kacaniklic är den stora skrällen i Sveriges trupp till landskampen mot Brasilien.

På måndagen gjorde 21-åringen sin första träning med a-landslaget.

– Jag är väldigt glad att vara här, säger mittfältaren.

Emir Bajrami tvingades lämna återbud vilket öppnade en plats i den svenska landslagstruppen. Den valde Erik Hamrén något överraskande att ge till Fulhams vänstermittfältare Alexander Kacaniklic.

– Jag var hemma i London, hade precis haft match mot Charlton och hade ett missat samtal från Marcus Allbäck. Jag ringde upp honom och han sade att de vill ha med mig. Det var riktigt bra nyheter, säger Kacaniklic.

Var du förvånad?

– Nej, det har gått väldigt bra i Fulham och Watford (dit han var utlånad förra säsongen). Men jag blev riktigt glad när de ringde. Jag trodde eller hoppades vad det skulle handla om och jag hade ju rätt. Det handlade om det jag ville att det skulle handla om.

”Jag gillar att utmana”

Kakaniclic, som blev ungdomsproffs i Liverpool som 16-åring, gjorde fyra matcher för Fulham i Premier League förra säsongen och är på god väg att slå sig in i Premier League-laget.

– Vi har haft 5-6 träningsmatcher nu och jag har startat varje. Jag längtar till premiären.

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Jag gillar att ha bollen och utmana. Komma till inlägg och avslut.

Nu ska de egenskaperna ge talangen en ordinarie plats i den svenska landslagstruppen. Först och främst handlar dock mycket om att lära känna de nya lagkamraterna.

– Det är alltid lite smånervöst. Men det känns bra och jag har snackat med alla.

Även med Zlatan?

– Ja, jag har hälsat på honom också. Det känns bra. Klart det var stort. Jag har haft ganska bra koll på honom i alla lag han spelat i. Jag har växt upp med honom så känns väldigt bra att träffa honom.

Någon överdriven respekt visar ändå inte Kacaniklic.

– Det är klart man ska visa dem respekt för det de gjort inom fotbollen. Men när man är här måste man ta för sig.

– Jag har ju varit i Liverpool tidigare och tränat med spelare som (Steven) Gerrard, (Fernando) Torres och dem. Även i Fulham och det är kul. Det är här man vill vara och det är här jag ska försöka stanna.

Kan du tänka dig en coolare landskamp att debutera i?

– Nej, det hade varit en dröm att få möta Brasilien. Man har alltid koll på landslaget och vill spela för dem. Det är en ära. Jag hoppas jag får chansen på onsdag.