Ranégie startar – Elm och Svensson bänkas

Så startar Sverige mot Färöarna

FOTBOLL

TORSHAMN. Christian Wilhelmsson tillbaka på kanten och Mathias Ranégie som spets.

Samtidigt bänkas Rasmus Elm och Anders Svensson till VM-kvalet mot Färöarna.

– Vi har väldigt många duktiga centralt men detta känns som den bästa uppställningen i dag, säger Players Manager Marcus Allbäck till förbundets hemsida.

Redan dagen innan VM-kvalmatchen mot Färöarna flaggade Erik Hamrén för att Mathias Ranégie ska få chansen från start.

– Det är ingen hemlighet att det lutar åt Zlatan och Mathias, sade Hamrén.

Hånade Hamrén

Nu bekräftar landslagsledningen att det blir det nybildade anfallsparet som ska sänka Färöarna. Elvan blir därmed densamma som Sportbladet rapporterade om i går.

­– Jag har aldrig spelat ihop med någon som är större och starkare än mig själv. Det blir en ny och intressant upplevelse, sa Mathias Ranégie inför uttagningen.

En utveckling 28-åringen nog inte väntade sig när han hånade Erik Hamrén på Twitter efter petningen från vänskapsmatchen mot Brasilien i augusti.

– Att han ville ha med mig var direkt ett tecken på att det inte hade så stor betydelse. Saker och ting sägs, men jag har aldrig varit ute efter att skada Erik på något sätt.

Ranégie hyllas nu också av Players Manager Marcus Allbäck.

– Vi har haft bra koll på honom. Det är otroligt vilket steg han tagit. Han har inte kommit till den minsta klubben i Italien heller utan en relativt stor klubb och gjort det väldigt, väldigt bra. Så det är jättekul och ska bli kul att se honom i dag här med, säger Allbäck till förbundets hemsida.

Källström tillbaka

Bakom dem tar Kim Källström tillbaka platsen på det centrala mittfältet från Rasmus Elm efter att ha varit skadad och därmed missat matchen mot Kazakhstan. Anders Svensson bänkas återigen då Pontus Wernbloom behåller sin startplats.

– Vi tror att denna konstellation passar bäst, vi ser det från match till match. Vi har väldigt många duktiga centralt men detta känns som den bästa uppställningen i dag, säger Marcus Allbäck.

Även till vänster är en nygammal bekantskap tillbaka. Nyblivna USA-proffset Christian Wilhelmsson, som imponerade stort i sommarens EM, är tillbaka i startelvan. På andra sidan spelar Sebastian Larsson.

– Några nya men gamla bekantskaper i ”Chippen” och Kim som inte var med i förra samlingen. Det är hård konkurrens så det känns bra, säger Allbäck.

I backlinjen bjuder Hamrén inte på några större överraskningar. Det blir Andreas Granqvist och Jonas Olsson, med Mikael Lustig samt Martin Olsson på kanterna, som ska städa framför målvakten Andreas Isaksson.

FOTNOT: Matchen sänds i TV 4, avspark 18.00.

FAKTA

Sveriges startelva:

1 Andreas Isaksson - 2 Mikael Lustig, 3 Jonas Olsson, 4 Andreas Granqvist, 5 Martin Olsson - 16 Pontus Wernbloom, 9 Kim Källström - 7 Sebastian Larsson, 10 Zlatan Ibrahimovic, 21 Christian Wilhelmsson - 22 Mathias Ranégie.

Ersättare: 12 Pär Hansson, 23 Johan Dahlin - 6 Rasmus Elm, 8 Anders Svensson, 13 Adam Johansson, 14 Tobias Sana, 15 Michael Almebäck, 17 Behrang Safari, 18 Samuel Holmén, 19 Alexander Kacaniklic, 20 Marcus Berg.