TV: Titta, här är läsarnas svar på superräddningen

Sportbladet listar - topp fyra av läsarnas bidrag

FOTBOLL

Patric Stenmark gjorde en superräddning i division 5.

Då ställde vi frågan om ni läsare kunde bräcka bedriften.

Här är kandidaterna vi valt ut.

Ni kanske minns artikeln om Patric Stenmark som gjorde en sanslös ”karateräddning” i en division 5-match?

Efter att Sportbladet uppmärksammade händelsen spreds klippet över hela världen och har nu över en halv miljon visningar på Youtube.

Vi undrade om ni läsare fångat en liknande bedrift på film. Ett gäng bidrag mejlades in. Vi har valt ut tre kandidater som tillsammans med Patric Stenmark är med i omröstningen.

Vem har gjort den häftigaste bedriften? Valet är ditt!

”Bicycletan”

Gustaf Bäckström, 27 år, Uppsala.

Bedrift: En läcker, poänggivande, bicycleta i beachvolley.

Plats: Adelaide, Australien.

Gustafs ord: ”Jag bodde i Adelaide för några år sedan. Där spelade jag i ett beachvolleybollag som behövde förstärkning. Jag hade varit sugen på att göra något sådant där tidigare, sanden är ju mjuk att landa i. Det blev bara någon instinkt, det blev bicycleta-läge. Jag har faktiskt gjort en bicycleta i en fotbollsmatch i division 6 för mitt lag IF Trikadien. Bollen var på väg mot krysset men målvakten gjorde jättebra räddning. Det var sjukt störigt”.

”Hallenius-kopian”

Ali Zein, 20 år, Falkenberg.

Bedrift: Mottagning på bröstet, en lyftning förbi försvararen och en avslutning i bortre hörnet.

Plats: Inomhus-DM i Falkenberg.

Alis ord: ”Det var för ett par år sedan, i min första match för Rinia och det första som hände i den matchen. Jag hade inte rört bollen innan. Bollen kom perfekt på bröstet och jag hade räknat ut redan när bollen var i luften vad jag skulle göra. Jag hade sett Linus Hallenius mål, men tänkte inte på det förrän alla skrev på Facebook att det var en kopia av hans mål. Om man kollar noga så ser man att jag inte får en hundraprocentig träff. Men den går in. Backen jag lurade bort var en kompis som jag gått fotbollsgymnasiet med. Han kollade mig inte i ögonen på länge. Mitt snyggaste mål? Eh... jag har la gjort snyggare utomhus. Det här är det snyggaste inomhus. Tidigare när jag spelade i Falkenbergs FF har jag nog gjort nåt snyggt. Eller... detta är nog fan mitt snyggaste”.

”Klack – volley”

Rikard Frank, 30 år, Nyköping.

Bedrift: Mottagning med klacken och en vänstervolley i mål.

Plats: Enstaberga IP.

Rikards ord: ”Det var länge sedan, 15-16 år sedan, jag var 14-15 år vid tidpunkten, och vi körde två mot två mot ett mål. En kompis spelade in med gammal kamera till VHS, det är därför bildkvalitén är lite dålig. Målvakten var duktig, han stod i vårt juniorlag IK Tun. Men han var inte beredd. Det var nog fasiken mitt livs mål. Jag hade egentligen lagt av när vi klev upp på elvamanna. Efter det här målet tog jag upp karriären igen och spelade fyra år innan knäet pajade och man började satsa på det som gav ekonomi istället, det vill säga att jobba. Hade man gjort om det här målet några gånger till hade man kanske fått något erbjudande som fotbollsproffs istället, haha...”

”Karateräddningen”

Patric Stenmark, 28 år, Uppsala.

Bedrift: Räddar en boll med foten i höjd med ribban.
Plats: Björkvallen.

Patrics ord: ”I första situationen kommer jag ju på mellanhand. Det är en dålig räddning och jag boxar bollen i huvudet på anfallaren. Sedan hinner jag inte tänka så mycket, det kommer automatiskt. Sett något liknande? Jag har alltid varit atletisk så på träningarna brukar det bli någon cykelspark. Higuita är väl det närmaste.”

Har du lyckats fånga en häftig prestation – mejla in till [email protected]

ARTIKELN HANDLAR OM