Zlatans egen favorit inte ens nominerad

Ibrahimovic: Dags att någon annan än Messi vinner

Foto: SCANPIX
Eduardo da Silva.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har hyllat Thiago Silva som världens bäste back.

Men när Fifa och France Football presenterade kandidaterna till Ballon d'Or saknades brassen.

– Det är dags att någon annan än Messi vinner den, sade Zlatan nyligen till Eurosport.

I januari i år pekade Zlatan Ibrahimovic ut Thiago Silva som världens bäste back.

– Jag har spelat med många fantastiska backar som Thuram, Cannavaro, Pique och Puyol men om du frågar mig är Thiago Silva på en annan nivå, sade 31-åringen till Milan Channel.

”Mig själv fast back”

– När jag ser Thiago Silva spela ser jag mig själv men som back. Jag tycker att Thiago just nu är världens mest kompletta försvarare och är lycklig som spelar i samma klubb som honom.

Men när Fifa och France Football på måndagen presenterade de nominerade till priset som världens bäste fotbollsspelare var brassen petad. Bara två försvarare tar plats bland de 23 bästa, Barcelonas Gerard Piqué och Real Madrids Sergio Ramos.

Ingen av dem väntas ha någon chans mot storfavoriten Leo Messi. En som ändå hoppas på ett tronskifte är Zlatan Ibrahimovic.

”Redan vunnit tre gånger”

– Han har redan vunnit den tre gånger så om det fortsätter kommer det bli svårt för en annan spelare att vinna. Det är dags att någon annan vinner den. På det personliga planet hade han en fantastisk säsong men han vann inte så mycket med laget, sade Zlatan nyligen till Eurosport.

ARTIKELN HANDLAR OM