Snyggast i EM – men Zlatan petas av Fifa

Här är världens tio snyggaste mål

1 av 11
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics konstmål mot Frankrike utsågs till EM:s vackraste och i dagarna även till årets mål i svensk fotboll.

Men när Fifa nu presenterat kandidaterna till årets mål i världen det gångna året petas Zlatan.

Fifa utser sedan 2009 årets vackraste mål i fotbollsvärlden. Priset, döpt efter legendaren Ferenc Puskas, tilldelades förra året brassen Neymar (med Zlatan Ibrahimovic bland topp tio) och året innan Hamit Altintop (med Linus Hallenius som tvåa). Nu är årets kandidater presenterade.

Prisades på Fotbollsgalan

Denna gång finns dock inga svenskar med – trots Zlatan Ibrahimovics imponerande fullträff mot Frankrike i EM. 31-åringens konstspark utsågs av Uefa till hela turneringens vackraste och prisades i dagarna även som Årets mål på den svenska fotbollsgalan.

– Nej, det är Sebastian (Larsson) som är bakom målet, jag bara skjuter till den. Det är hans inlägg som är perfekt och jag försöker bara få ett tillslag på det. Det är ”Sebbe” ni ska applådera, skämtade Zlatan då.

Neymar och Messi med

Fifas jury, bestående av utvalda experter och medlemmar ur förbundets fotbollskommitté, föll alltså inte för svenskens mål utan har valt tio andra kandidater. Bland dem fjolårets vinnare Neymar och fjolårstvåan Leo Messi.

Nu får läsarna på Fifas hemsida, fram till den 29 november, rösta fram vilket mål de tycker är det allra snyggaste. Vinnaren prisas sedan på fotbollsförbundets stora gala i Zürich den 7 januari 2013.

ARTIKELN HANDLAR OM