Tevez ber City- fans om förlåtelse

Förhållandet med Mancini är nu "mycket lugnare"

Foto: AP
Carlos Tevez.
FOTBOLL

Carlos Tevez, 29, jagar återigen en startplats i Manchester Citys stjärnspäckade elva.

Efter två säsonger av kaos kring spelaren ber nu Tevez alla ljusblåa supportrar om förlåtelse.

– Jag vet att det kommer bli svårt för de (fansen) att acceptera mig igen, men jag hoppas att jag lyckas med det steg för steg, match för match, säger Tevez till Sunday Times.

Argentinarens tillvaro i Manchester City har varit allt annat än stabil.

För ett par år sedan dömde tränaren Roberto Mancini ut Carlos Tevez chanser till spel i klubben efter alla affärer som kantat anfallaren.

Men under säsongen har Tevez dock ingått i Mancinis planer – och gjort 11 mål på totalt 33 matcher den här säsongen.

– Om jag kommer in från bänken och gör mål men inte ingår i nästa match startelva är jag mycket mer accepterande nu, säger Tevez till Sunday Times.

"Blir svårt att acceptera mig igen"

Nu hoppas Tevez att City-fansen kan förlåta honom en gång för alla – trots transferrykten och den omtalade situationen då han vägrade hoppa in i Champions League-mötet mot Bayern München.

– Jag vet att det kommer bli svårt för supportrarna att acceptera mig igen, men jag hoppas att jag kan lyckas med det steg för steg, match för match. Jag var en gång i tiden en riktig idol för fansen och de stöttade verkligen mig. Jag hoppas att jag kan vinna tillbaka dem, säger han.

Familjen tillbaka i England

En stor faktor i Carlos Tevez förändrade inställning sägs vara att familjen från Argentina är tillbaka på plats i England.

– Om jag inte var uttagen förut så hade jag ett fruktansvärt humör. Nu är jag ändå glad när jag kommer hem och kan träffa mina döttrar, det får mig att tänka på annat och må bättre, säger Tevez.

Argentinaren ingår i Manchester Citys trupp när laget möter Aston Villa på bortaplan ikväll.