Änglarna kritiserar årsmötet – för sexism

Rasar mot "kränkande och sexistiska kommentarer"

FOTBOLL

I IFK Göteborgs styrelse sitter en kvinna, Cecilia Andersson.

Hon blev förminskad till "flickan som ska dra lotten" på föreningens årsmöte i måndags, enligt flera supportrar.

– Hon är ingen flicka, hon är en vuxen kvinna på 42 år och medlem i styrelsen, dundrar suppleanten Sofia Bohlin från supporterklubben Änglarnas styrelse.

Foto: SCANPIX
Jörgen Linder.

Det hände en hel del på IFK Göteborgs årsmöte i måndags. Bland annat tackade "Mr Blåvitt", Gunnar Larsson nej till en fortsättning i valberedningen efter 31 år.

En annan incident väckte rejäl irritation hos flera medlemmar – i samband med en lottdragning på mötet.

– Han säger att "Nu får vi ha en flicka som drar lotten" och kallade upp Cecilia Andersson. Hon är ingen flicka, hon är en vuxen kvinna på 42 år och medlem i styrelsen, säger Sofia Bohlin till GP.

Hon skrev ett inlägg på Facebook efter årsmötet där hon riktade hård kritik mot mötets ordförande Jörgen Linder.

Änglarna har nu publicerat inlägget på sin hemsida och säger sig stötta Bohlin helhjärtat.

"Är så jävla förbannad"

"Jag kan inte släppa det, jag är riktigt jävla förbannad! Måndagens årsmöte för IFK Göteborg var minsann en händelserik kväll men det som sitter kvar idag är de kränkande och sexistiska kommentarerna från mötets ordförande Jörgen Linder", skrev Bohlin på sin Facebook.

I kommentarerna till Sofia Bohlins inlägg rasade en annan användare mot Jörgen Linder.

– Han använde det könsneutrala begreppet "hen" vid ett tillfälle. Men då kände han sig tvungen att skoja bort det efteråt genom att säga "så vi inte får feministerna på oss". Varför använder han ett sånt begrepp om han inte menar det? Vi som var där tittade på varandra och tänkte "vad sa han egentligen?".

"80-åriga kvinnor kallar sig för flickor"

Men mötesordförande Linder har en annan uppfattning om det hela.

– Jag använde aldrig ordet hen. Däremot sa jag att vi skulle använda ordet protokolljusterare istället för ordet justeringsmän, så vi slipper få feministerna på oss, säger han till GP.

Linder försvarar sitt ordval och gesten mot styrelsemedlemmen Cecilia Andersson på årsmötet.

– Det var nån annan som förslog att det skulle vara en flicka som drar lotten, och då sa jag att då tar vi nån flicka på första bänkraden. Det är inget märkvärdigt med det, de kallar ju sig själv för flickor upp i 80-årsåldern, säger Jörgen Linder till GP.

ARTIKELN HANDLAR OM