"Neymar kommer att spela för Barcelona"

Santos-coachen säker på var brassestjärnan hamnar

Foto: AP
Mycket talar för Neymar hamnar i Barcelona, i alla fall om man ska tro Santos-tränaren Muricy Ramalho.
FOTBOLL

Barcelona har redan bekräftat sitt intresse för den brasilianske supertalangen Neymar, 21. 

Nu ger sig spelarens tränare in i debatten kring sin gunstlings kommande arbetsgivare.

– Jag vet inte när, men Neymar kommer att spela för Barcelona, deklarerar Santos-tränaren Muricy Ramalho till katalanska La Xarxa Radio.

Den brasilianska tränaren Muricy Ramalho som basar över superstjärnan i Santos har en bestämd åsikt om var Neymar skulle passa bäst in.

– Om han flyttar utomlands borde han gå till Barcelona eftersom de har en liknande spelstil som oss, säger coachen och fortsätter:

– Men Neymar har kontrakt med Santos till 2014 och de människor som tar hand om hans karriär säger att han kommer att stanna här till dess, men sedan tror jag han kommer gå till Barcelona, säger Ramalho. 

"Precis som Ronaldo, Romario och Rivaldo"

Han jämför Neymar med flera ex-stjärnor från hemlandet som gjort succé i den katalanska klubben. 

– Det har alltid funnits fantastiska brasilianska spelare i Barcelonas historia och jag tror att Neymar kommer bli en av de stora, precis som Ronaldo, Romario och Rivaldo.

Enligt Ramalho är Neymar redan en utav världens bästa spelare – endast slagen av ett fåtal spelare. 

– Messi är bäst, även om han saknar en VM-titel för att nå samma nivå som Maradona och Pelé. Den andra är Cristiano Ronaldo, följd av Xavi, Iniesta och Neymar.

Håller dörrar öppna

Neymar själv bekräftar för AP att han har för avsikt att flytta till Europa.

Men han har inte bestämt sig än för vilken klubb det blir – även om det verkar röra sig om någon av de spanska giganterna.

– Jag har inte någon preferens. Barcelona och Real Madrid är två stora klubbar, var och en med sin egen historia, sade Neymar i radioprogrammet El Partido de las 12.