Ranégie anmäld för misshandel

Uppges ha varit inblandad i ett krogslagsmål

1 av 4 | Foto: Privat
POPULÄR skidORT Här, på nattklubben Gatz i turistorten Bad Gastein, ska misshandeln ha ägt rum.
FOTBOLL

Mathias Ranégie, 28, är polisanmäld för misshandel i Österrike.

Udinese-anfallaren anklagas mot sitt nekande för att ha slagit av näsbenet på en gäst vid nattklubben Gatz i Bad Gastein.

– Ranégie kallades till polisförhör, men han dök inte upp, säger en talesman för österrikisk polis.

Misshandeln ska ha inträffat natten till tisdagen den 5 mars runt klockan 02.30. Enligt österrikisk polis var en berusad Mathias Ranégie på nattklubben Gatz Mountain Club, Bad Gastein, tillsammans med några vänner.

Då ska den 28-årige Udinese-anfallaren ha slagit av näsbenet på en annan gäst med två knytnävsslag.

Nekar till allt

När Sportbladet når Ranégie via Facebook nekar han till anklagelserna.

”Har inte varit i Österrike”, svarar han.

Men Sportbladet har tagit del av en bild på Ranégie som togs av ett vittne. Enligt vittnet är bilden tagen på nattklubben, cirka en kvart efter den anmälda misshandeln. Tidpunkten bekräftas också av bildens tekniska specifikation.

Sportbladet har visat bilden för Mathias Ranégie som fortsätter neka till att ens ha varit på plats:

”Än en gång så har jag inte varit där och det vet i fan vad det är för bild”.

”Vi har anmälan hos oss”

Polisen bekräftar att det finns en anmälan mot Ranégie.

– Han har varit inblandad i ett slagsmål och vi har anmälan hos oss. Vi undersöker fallet och skickar det sedan vidare till stadsåklagaren i Salzburg, säger en talesman för polisen i Österrike.

– Ranégie kallades till polisförhör, men han dök inte upp. När stadsåklagaren går vidare med fallet kommer han att få en skriftlig kallelse och då måste han komma till den rättsliga förhandlingen.

Sportbladet har varit i kontakt med offret. Så här beskriver han händelsen:

– Jag var ute med några kompisar och träffade på en kvinnlig kollega. Då kom det en kille (Ranégie) från dansgolvet och började dansa mot henne. Hon vände sig om och sa att hon inte var intresserad, säger målsägande.

– Jag ställde mig framför så att han inte kunde komma åt henne. Då kom han fram till mig och frågade om jag hade problem. Bredvid oss stod två svenska gäster och tog bilder på honom. Han tog en av telefonerna och raderade bilderna.

Enligt målsägande försvann Ranégie från situationen efter att han raderat bilderna. Men några minuter senare återvände Udinese-anfallaren.

– Han började argumentera igen. Men jag sa att det inte vara några problem. En kompis ställde sig mellan oss då han förstod att det kunde bli slagsmål, säger offret.

– Helt plötsligt slog han (Ranégie) med armen över min kompis axel och träffade mig på näsan, han bröt min näsa, jag började blöda rejält. Sedan slog han igen och träffade mig i huvudet.

”Tre killar som höll fast honom”

Enligt vittnesmål ingrep flera vakter för att lugna ned Ranégie.

– När vi fick ut honom på gatan började han bråka igen och då tog vi in honom på klubben bredvid. Sedan försökte han sticka därifrån och då var det ytterligare tre killar som höll fast honom. En halvtimme senare kom polisen dit, uppger en anställd.

Enligt polisen i Bad Gastein kan det ta några veckor innan ärendet hamnar hos stadsåklagaren och ytterligare några månader innan en eventuell rättslig prövning.

– Vi har en hög arbetsbelastning under vintermånaderna och då tar det lite längre tid, säger polisens talesman.

Mathias Ranégie har gjort flera landskamper för det svenska fotbollslandslaget, bland annat mot England och Argentina. Men han saknas i truppen till VM-kvalet mot Irland den 22 mars.

FAKTA

Det har hänt:

Söndag 3 mars

Satt på bänken för Udinese i bortamatchen mot Pescara som startade klockan 15.00. Fick aldrig hoppa in i lagets 1-0-seger.

Måndag 4 mars

Natten till tisdag vid klockan 02.30 påstås Ranégie, enligt polisanmälan, ha slagit till en gäst på nattklubben Gatz Mountain Club i Bad Gastein, Österrike. En halvtimme senare var polisen på plats och fotograferade anfallarens id-kort.

Tisdag 5 mars

Enligt polisen var Ranégie kallad till förhör på tisdagsmorgonen. Men Udinese-anfallaren dök aldrig upp, han hade redan åkt hem till Italien.

Namn: Mathias Ranégie

Ålder: 28 (14 juni 1984).

Klubbar: Masthuggets BK, Levallois SC, Majorna BK, Lärje-Angereds IF, IFK Göteborg, Go Ahead Eagles, BK Häcken, Malmö FF, Udinese.

Landskamper: 5.

Meriter: Han blev svensk mästare med IFK Göteborg 2007. Han blev den dyraste spelaren någonsin att gå mellan två svenska klubbar när han lämnade Häcken Malmö FF betalade 15 miljoner svenska kronor. Ranégie vann skytteligan i allsvenskan 2011 med 21 fullträffar.