Djurgårdsbacken till norska mästarna

Lämnar Stockholm efter tre säsonger

FOTBOLL

Djurgården mister en viktig kugge inför årets säsong.

Mittbacken Joona Toivio, 24, är klar för norska Molde.

– Det är naturligtvis inte optimalt att bli av med en ordinarie spelare så nära in på den allsvenska premiären, säger managern Magnus Pehrsson till Dif:s hemsida.

Foto: Bildbyrån
Toivio flyttar till Norge.

Knappt hade nyförvärvet Amadou Jawo anslutit till Djurgården innan nästa förändring i truppen var ett faktum.

Mittbacken och fjolårskaptenen Joona Toivio lämnar klubben för norska mästarna Molde.

– Det gick väldigt snabbt. Det kom en förfrågan och sedan ett bud som vi tyckte var klart marknadsmässigt. Joona Toivio är en landslagsspelare och vi har varit förberedda på att det kan komma ett bud under året, säger Magnus Pehrsson.

"Derbyt mot AIK störst"

Den finske landslagsmannen har gjort 87 allsvenska matcher och 9 mål för blåränderna.

– Det finns mycket som jag kommer att sakna, som att åka till Kaknäs och träffa lagkamraterna och träna fotboll i solsken. Och så alla Djurgårdens supportrar, det har verkligen varit stort att få spela för dem. Derbymatcherna mot AIK är de största i min karriär, säger Joona Toivio till hemsidan.

Avtalet med Molde löper över fyra år klubben betalar enligt obekräftade uppgifter runt fyra miljoner kronor för försvararen.

– I Joona har vi knutit till oss en mittback av internationell klass, både med och utan boll. Joona leder genom exempel och jag ser fram emot att se honom utvecklas ännu mera, säger Moldes manager Ole Gunnar Solskjaer.