Messikramaren har fått tillträdesförbud

Men säkerhetsansvarige kan inte ge några garantier

1 av 11 | Foto: Scanpix
FOTBOLL

Den välkände Messikramaren är återigen portad från alla svenska fotbollsmatcher.

Men åskådaren kan ändå gå på fredagens VM-kvalmatch – om han verkligen vill.

– Det finns så klart inga garantier, säger säkerhetsansvarige Anders Sigurdson till Sportbladet.

Tillträdesförbudet är utfärdat av Åklagarmyndigheten i Stockholm och gäller samtliga större fotbollsmatcher som anordnas i Sverige.

– Jag har inte fått alla papper på det ännu, men det låter ju bra, säger fotbollsförbundets säkerhetsansvarige Anders Sigurdson.

Det var i slutminuterna av träningslandskampen mellan Sverige och Argentina som den 35-årige Norrköpingsbon tog sig in och kramade om Lionel Messi under skandalartade former.

Mannen, som är kriminellt belastad, har tidigare sprungit in och omfamnat Ronaldinho under en landskamp 2006.

Förra förbudet gick ut i fjol

Fram till oktober förra året hade 35-åringen ett liknande tillträdesförbud efter att ha brutit mot ordningslagen.

Svenska fotbollsförbundet gjorde en polisanmälan efter intrånget den 6 februari mot Argentina och det är den som ligger till grund för det nya förbudet.

"Det finns därför på grund av särskilda omständigheter risk att den som meddelas förbudet kommer att begå brott ägnade att störa ordning eller säkerhet under idrottsarrangemang", står det i det nya beslutet enligt nt.se.

Svenska fotbollsförbundet vill också utfärda en arrangörsavstängning – vilket innebär att 35-åringens namn spärras för biljettköp till landskamperna.

– Men det är inget som är klart ännu. Det beslutet måste delges honom och så vidare, det hinner inte blir klart tills landskampen på fredag, säger Anders Sigurdson.

"Inte välkommen"

Säkerheten inne på Friends Arena har förstärkts inför matchen mot Irland på fredag, bland annat genom ett vajerräcke enligt vad Sportbladet erfar.

Men om 35-åringen verkligen vill ta sig in står fotbollsförbundet maktlösa.

– Han är inte välkommen hos oss, men vi kan inte kontrollera alla. Vi följer ju det regelverk som finns och får inte använda oss av fotoregistrering vid arenan. Vi får inte ta till vilka medel som helst för att kontrollera att han inte kommer in, tyvärr, säger Sigurdson.