Ferdinands nej till landslaget ifrågasätts

Reser till Qatar istället – som bisittare för Al-Jazeera

Rio Ferdinand ska till Qatar i stället.
FOTBOLL

Rio Ferdinand, 34, tackade nej till landslaget på grund av sitt medicinska program.

Men 15 timmar i flygstolen tur och retur till Qatar är inga problem för United-stjärnan – trots ryggproblemen.

"Det här skiljer sig inte från vad jag gjorde senast det var ett tio dagars landslagsuppehåll", försvarar sig mittbacken på twitter.

Efter att ha återigen tagit ut Rio Ferdinand i landslaget fick tränaren Roy Hodgson ett dystert besked förra veckan från försvararen.

Det medicinska program som Manchester Uniteds mittback går igenom gör en landslagscomeback omöjlig – i alla fall för tillfället.

Men den avancerade rehabiliteringen hindrar inte 34-åringen från att åka till Qatar under fredagen – en flygresa på 15 timmar tur och retur.

"Inte min ensak"

Något som de engelska journalisterna ställde sig frågande till i går under presskonferensen inför Englands match mot San Marino på fredagen.

– Det är inte min ensak, helt ärligt. Det är inte upp till mig att blanda mig i vad en enskild spelare och hans klubb gör. Jag tycker inte att det här är rätt tillfälle att diskutera Rio och vad som händer nu och vad som ska hända i framtiden, svarade en irriterad Roy Hodgson.

"Hade kollat matchen ändå"

Ferdinand ska besöka en träningsanläggning och ställa upp som bisittare för Al-Jazeera under Englands match mot San Marino. 

Själv är han helt oförstående till kritiken – och kommenterade det hela på twitter under gårdagen.

"1) Flugit ut för några på förhand planerade stopp...med lite snack i studion för en match jag hade kollat på ändå.. 2) Det här skiljer sig inte från vad jag gjorde senast det var ett tio dagars landslagsuppehåll", förklarade Ferdinand.